Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Vijesti iz kampanje

Predsjednik Milanović i kandidati liste 6.IJ u Kloštar Ivaniću

Živa i opsežna aktivnost kandidata 6.IJ obilježila je prvi tjedan službene izborne kampanje. Prigodno postavljeni “štandovi” SDP-a mogli su se vidjeti na svim okupljalištima građana, od gradskih trgova, tržnica, do seoskih okupljališta, uz sudjelovanje velikog broja aktivista i kandidata s liste SDP-a. Sva su ona bila iznimno dobro posjećena, a građani su iskazivali interes za različite dijelove našeg izbornog programa.
Po neobičnosti mjesta okupljanja u proteklom se tjednu isticao susret Predsjednika SDP-a Milanovića, sa kanddidatima 6.IJ, kandidatima SDP-ove liste za ponovljene lokalne izbore u općini Kloštar Ivanić te novinarima, održanom na imanju Janković pored Kloštra.
U čarobnom jesenskom ambijentu starog seoskog imanja, sudionici su najprije odmjerili snage u gađanju lukom i strijelom, gdje se pokazalo da SDP-ovci nisu nevješti i da dobro pogađaju u sridu, pa čak i oni koji su se prvi puta susreli sa sportskim oruđem lukom i strijelom.
U kratkom obraćanju novinarima predsjednik Milanović se još jednom osvrnuo na nepodnošljivu količinu laži i pokušaja obmanjivanja građana od strane HDZ-a, kroz iznošenje neistina i o onome što jesu i o onome što nisu napravili, ali i onome što će ili neće napraviti njihovi konkurenti.
Predstavljajući listu za Sabor, Tonino Picula, naveo je kako je ova lista jedna od najjačih političkih ponuda u Hrvatskoj uopće, navodeći da se na njoj nalaze čak tri ministra I jedan zamjenik ministra, četiri gradonačelnika, dva sveučilišna profesora i vrhunska liječnika, jedna županica, sve odreda visokoobrazovani i dokazani stručnjaci u raznim područjima društvenog života. Svi su oni, uz neupitno poštenje, jamstvo da SDP doista može s puno utemeljenog očekivanja zatražiti povjerenje građana na ovim izborima.
Potom je nositelj liste za općinsko vijeće Stjepan Mihaljević predstavio je listu SDP-a.
Druženje se nastavilo uz izvrsnu domaću kuhinju, a iako je vrijeme bilo kratko, sjajna Dunja Knebl svojim je interpretacijama izvornih moslavačkih pjesama, potakla mnoge da i sami zapjevaju.
Popodnevne sate kandidati su proveli u Ivanić Gradu u druženju s mnogobrojnim građanima, obasuti pitanjima o rješavanju bitnih pitanja za njihov život. Posebno sam aktivan morao biti ja, jer sume umirovljenici obasipali pitanjima vezanim za različite oblike manipuliranja HDZ-ove vlade vezane za mirovine i umirovljenike. Predstavnilku udruge roditelja s djecom s posebnim potrebama “Mali princ”, uručio sam u ime liste 6.IJ prijenosno računalo.
Večernji sati su uz obavezno kuhano vino, kestene, kokice, brojne letke i brošure s našim politikama te razgovore s građanima, kandidati proveli predstavljajući se u ležernom razgovornom showu, te jezgrovitom navođenju ključnih odrednica naših politika. Prepuna dvorana i odlična atmosfera potvrdili su visoki ugled SDP-a i njegovu prihvaćenost u ovom kraju. Uz odobrenje svih prisutnih prihvaćena je pošalica Tonina Picule o privilegiranosti Kloštaraca, jer će oni imati privilegiju da 25 studenog čak dva puta zaokruže liste SDP-a.

“Šukerina”
Čardakom ni na nebu ni na zemlji, potjemkinovskim selom ili slično mogla bi se nazvati “cesta od Nikuda ka Nigdje” koja se u dužini od 2300 metara našla usred turopoljske ravnice, južno od Velike Gorice, a koju HDZ-ovi dužnosnici uporno nazivaju autocestom Zagreb-Sisak. Taj komadić asfalta, koji je upravo nevjerojatno opsjenarski doista u cijelosti završen sa svom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, rasvjetom, ogradama, izgleda sablasno i groteskno jer baš ništa ne povezuje ni sa čime.
Nesposobnost i nepostojanje volje da se cesta, koju su tako gromoglasno najavljivali, a za kojom toliko desetljeća žude stanovnici Velike Gorice, Turopolja, Siska, Petrinje, Pokuplja i Banovine, barem počne ozbiljno graditi, HDZ-ov ministar Šuker, pokušava objasniti tobožnjim opstrukcijama lokalnih vlasti.ne odustajući od lažnih obećanja, u svojoj su jesenskoj, predizbornoj kamanji obljepili pola Hrvatske sa jumbo-plakatima nepostojeće ceste, a da se u stvarnosti ne gradi ništa.
U nakani da se ova groteska na groteskan način razotkrije, kandidati liste 6.IJ predvođeni velikogoričkim gradonačelnikom i prvime na listi, Toninom Piculi održali su na trasi nepostojeće ceste tiskovnu konferenciju te upriličili preformance vožnjom traktorom po ledini.
Zanimljivost, ove konferencije je bila i nagla pojava nekoliko teških strojeva i kamiona, koji su nastojali dati što bučniju zvučnu kulisu dok je kiša nemilosrdno lijevala. No, kad je konferencija završila, već nakon pola sata, svi su strojevi utihnuli i nestali sa “trase”, a turopoljska izmaglica ponovno je legla na pustu livadu. Baš kao u nekoj staroj, odličnoj, češkoj filmskoj komediji.
Nažalost, građanima nije do smijeha kad je riječ o ovoj važnoj prometnici, koja znači mogućnost obnove i razvoja zapuštenih područja Banovine te nove šanse za civilizacijski iskorak.
Stoga je istaknuto, da se bez velikih obećanja, upravo ta cesta stavlja u sam vrh prioriteta buduće SDP-ove vlade, kad je riječ o području 6.IJ.





Post je objavljen 12.11.2007. u 10:38 sati.