Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biljoteka

Marketing

KAKO ASFALTIRATI VLASTITA PLUĆA

Nove prikaze nastale da od nas naprave ustrašene stanovnike planete i pristaše nepušenja kruže planetom u medicinskim časopisima i žutoj štampi koja se bavi našim zdravljem.
Prva prikaza upućuje na to kako je lijepo imati lijepa pluća.
Druga prikaza upućuje kako je ružno imati pušačka pluća. Naravno ružna. I puna katrana.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ja sam pušač i vlasnik ružnih pluća. Pravo vlasništva je svetinja u kapitalističkom društvu kojem pripadamo pa ne znam otkud pravo tom istom društvu koje se zaštitu bogatih nazvalo EU da mi brane raspolaganje mojim vlasništvom znakovima prekrižene cigarete.
Nedavno boravih u jednoj EU zemlji gdje sam sa svojom cigarom progonjena u najmračnije kutke iste zemlje: nema pušenja u hotelskoj sobi, u restoranu, u foajeu, u salonu, u sali, hali, na ulici, u parku itd. Pušači su se, a i ja s njima, osjećali ko progonjena divljač, a o ravnopravnosti i ljudskim pravima nismo smjeli ni da upitamo.
Istovremeno zemlja se reklamira kao turistički raj, ali nikad nigdje ne primijetih da je spomenuto zabranjeno pušenje i progon nepušača.
Jer mi pušači ipak popunjavamo dobar procenat turističke ponude, punimo državne budžete porezima na duhanske proizvode, zarađujemo bogatstvo vlasnicima duhanske industrije. Pa kad smo već toliko opasni zar ne bi umjesto znakova prekrižene cigarete trebalo uništiti kompletnu duhansku industriju i iskorijeniti duhan kao što smo iskorijenili kugu.
Ne budite smiješni kaže EU. Mi smo po pravilu licemjerni prema svemu osim prema pravilu sticanja dobiti. Mi znamo da je i bez i sa cigarama prikaza ružnih pluća istinita. Ali ne možemo govoriti da je habanje asfalta i auto guma jednako djelotvorno za asfaltiranje pluća kao i duhan. Kako bismo moglu ukinuti tako važne stvari kao što su asfalt i gume! Ne može se bez toga. A ne može se ni bez novca iz duhanske industrije. Najbezbolnije je udariti na pušače koji se i onako neće odreći pušenja.
Elem, čujem kako se u kuloarima EU bogataša razmišlja kako da se naplati habanje asfalta od ljudi koji ga udisanjem protuzakonito deponiraju u svoja pluća. Prijedlog je da se naplata razrezuje prema količini katrana ustanovljenoj na snimku pluća.
Prema tome:
Pušači, ne upražnjavajte turizam u EU zemljama ma koliko vam ga nudili.
Nepušači, klonite se s asfalta na seoske puteve i daleko od saobraćaja jer ni vama pluća ne liče na iluziju prve prikaze bez obzira koliko vas lagali.
Našim plućima pomaže samo borova šuma u što većim količinama dok se EU ne dosjeti da udari taksu na disanje u borovoj šumi.
Srećom, mi smo još daleko od EU.


Post je objavljen 10.11.2007. u 11:37 sati.