Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Kardinale Stepinac, ruega por nostoros!

Kako i ovdje svaku vecer na kraju Casoslova, zajednicki zazivamo: "Kardinale Stepinac, ruega por nosotros!", uz njegovu sliku u nasem dvoristu, a ja sam (medju ostalim : ) i clan Molitvene zajednice kardinala Stepinca, (uz poseban pozdrav i cestitke s. Gracijeli), posebno me razveselila sljedeca vijest, radi koje sam se skoro pozeljela transportirati u Zagreb, ali evo - poticem barem vas koji ste tamo i koji mozete, da i u moje ime odete na ovo svecano otvaranje, i javite mi kako je bilo!
I pomolite se dragom kardinalu za sve nas ovdje!

10.11 - 10.11.2007 | IKA N - 97731/11

Zagreb: Otvaranje muzeja blaženog Stepinca s multimedijalnom dvoranom


Zagreb, (IKA) – Muzej blaženog Alojzija Stepinca bit će otvoren u subotu 10. studenoga u kuli Nebojan na Kaptolu 31 u Zagrebu. Svečanost će započeti prigodnim programom u 16.30 sati u dvorani Vijenac (Kaptol 29) na kojem će biti predstavljeni katalog i baština muzeja te medalje blaženih pastira Crkve zagrebačke Alojzija Stepinca i Augustina Kažotića.

Potom će uslijediti sam čin otvaranja muzeja u kuli Nebojan. Otvaranje će biti zaključeno euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali koje će u 18 sati predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Novi muzejski postav predstavlja sva razdoblja života blaženoga Stepinca, a potkrijepljen je predmetima kojima se služio te dokumentima koje je zapisao. U sklopu novoga muzeja posjetiteljima će biti na raspolaganju i multimedijalna dvorana u kojoj mogu pogledati projekciju dokumentarnog filma o životu kardinala Stepinca.

Stepincev muzej


Post je objavljen 08.11.2007. u 21:30 sati.