Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluducnost

Marketing

Tatjana Jambrišak na Interliberu

ja-boja-1mala.jpgDanas u 18h na štandu Mentora i SFere (paviljon 6, štand 18B) u sklopu programa "Udavi autora" moći ćete daviti Tatjanu Jambrišak.

Tatjana Jambrišak odrasla je u Zagrebu, završila studij jezika, i sad podučava, prevodi, uređuje i organizira. Od 1987. aktivna je članica SFere, zagrebačkog društva za znanstvenu fantastiku. Bavi se i 3D art programima.

Za priče Duh novog svijeta, Crveno i crno i Ima li bolje zabave, moje dame?, kao i za ilustracije na siteu www.tatjana.ws dobila je nagrade SFERA. Napisala je tridesetak pripovjedaka različite duljine objavljivanih u časopisima Futura, Alef i Playboy, podlistku Jutarnjeg lista, fanzinima Parsek i Eon te zbirkama u izdanju Nove stvarnosti i SFere. Novela Crveno i crno uvrštena je Ad Astru - antologiju hrvatske znanstvenofantastične novele 1976.-2006. Autorsku zbirku svojih priča Duh novog svijeta objavila je 2003., a ove godine izašlo joj je troknjižje Slova iz snova (pjesme), Blogomdana (kolumne i blogovi) i Nikad bivša (krstke priče).

Od početka je jedan od recenzenata i urednika na redovnim godišnjim zbirkama najboljih priča domaćih autora znanstvene fantastike, a od 2005. godine i zbirke Kap crne svjetlosti glavna je urednica godišnjih zbirki. U biblioteci SFera do sada je uredila knjige Darka Macana, Zorana Krušvara, Dalibora Perkovića i Gorana Konvičnog, a za Mentor je uredila zbirku kolmuni o stripu Stripocentrik kultnog hrvatskog stripaša, Darka Macana.

Tanju, dakle, možete daviti pitanjima o svijetu njezine Une Razum koja živi u Zagrebu iz kojeg su pobjegli svi muškarci, o pisanju i uređivanju općenito, o tome zašto vam priča nije ušla u SFerakonsku zbirku ili o tome kako je biti žena u hrvatskom SF svijetu. Tatjaninu priču Duh novog svijeta možete skinuti s neta u pdf. formatu odavde, a njezine nove pripovijetke možete čitati na blogu carobnibrijeg.blog.hr. Kakvu je sinestetičku sekstazu složila u priči Valhalla za zbirku B(l)udućnost doznajte na danas na štandu Mentor-SFera!

Post je objavljen 08.11.2007. u 11:20 sati.