Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Shocker (1989)

Trailer
Režija: Wes Craven
Scenarij: Wes Craven
Uloge: Michael Murphy,Peter Berg,Mitch Pileggi,Sam Scarber,Camille Cooper,Ted Raimi...
Žanar: Horror,Akcijski
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Horace Pinkeru se upravo sprema smrtna kazna ,na električnoj stolici zbog brojnih ubojstva koje je počinio,no prije smrtne kazne on izvede neku vrstu rituala na televizoru i to ga pretvara za vrjeme izvedbe kazne u neku vrstu ubilačke energije. Horace Pinker se sada može prebacivati s tjela na tjelo i kretat kroz strujne uređaje. Mladi sportaš Jonathan Parker je osoba zbog koje je Pinker završio spržen na stolici i njemu je Pinker ubio djevojku,no to nije u tom trenutku važno jer je Jonathan kroz bizarne snove povezan sa Pinkerom kao i svojom mrtvom djevojkom. Johnatan je jedini koj može zaustaviti Pinkera i ima plan kako to da napravi,no plan mu nejde baš najbolje u početku pa se završi boriti sa Pinkerom kroz razne televizijske programe.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Wes Cravenu izgleda da nije išlo najbolje financijski nakon što je prodao Nightmare on Elm street serijal New Line Cinema,pa je odlučio stvoriti novi horror serijal i novu horror ikonu,ali ništa od toga jer je Shocker ispao razočaranje. Film traje jako dobro prvih 30 minuta.Ima dosta napetosti,dobrih krvavih scena i nešto malo jezivih scena,no dok su spržili Pinkera pa postane tkz Shocker film postane glup.Orginalnost baš nema jer bizzarni snonovi podsječaju na Nightmare on Elm street i ideja prebacivanja tjela na tjelo me malo podsječa na The Hiddena. Film sadrži dosta gluposti,poput ideje da Jonathan može otjerati Pinkera pomoču orglice od svoje mrtve djevojke jer kako bi pjesnik rekao ljubav pobjeđuje sve(ma daj molim te sigurno ne o ovom slučaju). Kada smo već kod njegove djevojke imamo tu nekih scena gdje njegova djevojka kao duh pomaže Jonathanu i te scene su dosadne i sama ideja sa duhom njegove mrtve djevojke je cheesy.Scenarij je opčenito pun blesavih twistova,rupa i loših dijaloga(najdraži dijalog u filmu mi je bio dok Pinkera sprže električnom stolicom pa se bizzarno pretvori u prah i sljedi dijalog tipa "Čovječe ta stolica zbilja rastura").Horace Pinker je solidan horror lik,izvedba Mitch Pileggia je dobra,izgled i oružje je cool,ali ipak Pinker previše podsječa na Freddy sa svojim mogučnostima i dijalozima pa baš i nije orginalan. Režija Wes Craven je vrlo dobra,soundtrack koj je izabra za film funkcionira,a specijalni efekti su dosta zabavni s obzirom na vrjeme snimanja.

Shocker je glup film koj pati od jako slabog scenarija,no ipak film je barem zabavan i na trenutke smješan,pa ako želite blesav film za ubiti sat i pol onda Shocker nije loš izbor.

Ocjena 3/5

Zanimljivosti i ostalo:
- Heather Langenkamp(Nancy u Nightmare on Elm streetu) je napravila cameo kao jedna od Pinkerovih žrtva. Wes Craven(redatelj) je isto napravio cameo,njegova kćer i sin isto imaju kratku pojavu. Osim njih imamo još u sporednoj ulozi Ted Raimia(brat Sam Raimi).
-Mitch Pileggi se navodno za vrjeme audicija jako nabrija na svog lika da je uplašio producenticu Marianne Madalena toliko da se počela micati u suprotan kut sobe.
-Remake ovog filma dolazi za godinu ili dvije.Film bi navodno Wes Craven opet trebao režirati i jedan od kandidata za ulogu Horace Pinkera je Kane Hodder (Jason u Friday the 13th djelovima od sedmog da Jason x). Nisam fan
remakova budući da je sve u zadnje vrjeme većinom remake i u dosta slučaja loš remeak poput nove verzije Halloweena(sljedeća recenzija mi je taj film),no orginal baš i nije nekaj i tu bi se moglo dosta poboljšat pa se veselim povratku Horace Pinkera.

Post je objavljen 07.11.2007. u 21:30 sati.