Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/decolores

Marketing

Image and video hosting by TinyPic


Gospodin reče Mojsiju:
"Reci Aronu i njegovim sinovima:
'Ovako blagoslivljajte Izraelce govoreći im:
Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv ti bude!
Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese
'
Tako neka stavljaju moje ime nad sinove Izraelove, i ja ću ih blagoslivljati."

(Br 6,22-27)

...Otvarajući ovih dana ladice...u kojima sačuvah tragove milosti.... koja me ne tako davno dotače...preplavi me zahvalnost....i okus ...Blagoslova........

...Ima blagoslova koje susrećemo. Blagoslova koje možemo vidjeti oči u oči - do u dno duše. Ima blagoslova koji koračaju uz nas. Zvuk njihovih koraka i naš hod čini spokojnim. Njihov nam dah okrepljuje dušu. Ima blagoslova s kojima možemo ići zajedno, s rukom u ruci, kroza sve svoje dane.
Ima blagoslova koje možemo zazvati po imenu. Ima ih koji svojim glasom raskriljuju naše duše, njihovu vedrinu. Ima i blagoslova bezimenih, blagoslova nama nepoznatih, koji bdiju nad našim danima. Dovoljno je da neki blagoslov tek nesvjesno okrznemo u prolazu pa da nas zauvijek neumorno prati. Da se uz nas bezazleno privine.
Ima blagoslova koji nam omekšaju dušu. Blagoslova koji nam otkrivaju da mekoća nije slabost nego novootkriveni prostor blizine i slobode. Prostor u kojemu se postaje blagoslov, blagoslov istodobno neslućen i tako dobro poznat.
Ti blagoslovi ne poznaju jezik zasluga, suzdržani govor procjenjivanja. Oni zbore ljubavlju. Ljubavlju, koja ne stane sva u jednu dušu. Zbog toga se blagoslovi uvijek odzivaju jedni drugima,. Jedni u druge prelijevaju. Živeći među ljudima, u zagrljaju smo blagoslova. I tako je dobro što često, a da to i ne primjećujemo, i sami postajemo i zagrljaj i blagoslov!
S. Lice


Post je objavljen 07.11.2007. u 16:46 sati.