Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/portkey

Marketing

Seko, ćao!


Moj najnoviji omiljeni šou je Dancing With The Stars, a kako radim preko puta CBS studija (gde se DWTS snima, za vas jade daleko od Holivuda) tako su mi neki od densera klijenti. Tj. ne neki već samo jedna plesačica a i ona je već eliminisana, ali ipak, smatram to novim uzletiom u karijeri.

Ovo pišem samo da udovoljim seki koja voli da vidi novi post na mom blogu. Seka je nekad imala zanimljiv pogled na engleski jezik a posebno čari i misterije spelovanja odnosno izgovora nekih reči. Sad stvari stoje mnogo bolje a i kome je još stalo do formalnosti i dosadnog jezičkog čistunstva, posebno u jednoj šarolikoj, multikulturalnoj sredini (oh multikulturalno, kakva reč, kakav monsturm!) kakva je npr. L.A. Par example, piše mi neko rođen ovde, išao u škole i sve: "I love it here, people are great, my new place is great (all be it expensive)..." Živi čovek u prošlosti. A tek formular ostavljen na mom stolu, pod 'job position' piše vidio addadar. Imate li predstavu šta je addadar? Plod ukrajinske maštovitosti, eto šta. A sasvim u skladu sa jezikom u kom je king nekad bio cyning.

Eto umorih se a nisam ni pomenula predstojeći put (destination Yosemite!), štrajk pisaca (holivudskih, ne pravih), najnoviji blam u vidu nice-to-meet-you-we-already-met-twice ni još mnogo toga. Oh well, drugi put. Ta-ta.


Post je objavljen 07.11.2007. u 06:40 sati.