Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitneribe

Marketing

Partijske aktivnosti u okolici

Stazić predstavio SDP-ov program prema umirovljenicima:Mirovine mogu biti veće za 10 posto
VIROVITICA – O SDP-ovom programu prema umirovljenicima u Orahovici, Slatini i Virovitici govorio je član SDP-ovog tima Nenad Stazć. On se osvrnuo na izjavu premijera Sanadera koji je na predizbornom skupu u Zagrebu koji je ustvrdio da nijedna Vlada do sada nije učinila ništa na povratku duga umirovljenicima. «Da je to neistina najbolje zna 350.00 onih umirovljenika koji su dobili obavijest o povratku duga u kojima piše da im je kroz mali mirovinski zakon, to je onoj šest posti plus 100 kuna, vraćena određena svota, a druga, puno veća svota, da im je vraćena kroz Zakon o izjednačavanju mirovina s obzirom na različite uvjete odlaska u mirovinu. To je zakon iz doba Račanove Vlade kada je na povrat duga umirovljenicima potrošeno 24 milijarde kuna», rekao je Stazić.
Stazić je naglasio da SDP ne laže umirovljenicima i obećava samo ono što se može ispuniti: «Jedan posto BDP-a planiramo uložiti uz mirovinski sustav, a to je oko 2,5 milijardi kuna, što znači da bi mirovine svih umirovljenika mogle porasti 10 posto. Uvodimo izjednačavanje položaja starih i novih umirovljenika i to boljim modelom nego što je to napravio HDZ jer se po njihovom modelu oni s najmanjim mirovinama ostati bez bilo kakvog povećanja. Također nudimo mirovinu u visini 70 posto plaće za one koji odlaze s punim radnim stažem, a za one koji nisu skupili 15 godina minimalno radnog staža jer ih je u tome omeo rat i pljačkaška privatizacija kada je nestalo 400.000 radnih mjesta, danas su stariji od 65 godina nudimo socijalnu mirovinu.
Mirovinska politika
Ta bi mirovina bila nešto veća od socijalne pomoći i nešto niža od mirovine stečene radom», kazao je.
Rekao je i kako će buduća SDP-ova Vlada pomoći umirovljenicima koji su mirovinu stekli u bivšim republikama SFRJ. «Čovjek je radio u Bosanskom Brodu, a živio je, i danas živi u Slavonskom Brodu. On danas mirovinu prima iz Bosne i Hercegovine jer je tamo uplaćivao staž i ta mirovina iznosi 50 eura. Za takve smo predvidjeli dodatak jer oni zaista ništa nisu krivi zbog svog jezivog položaja i zbog malih mirovina», rekao je Stazić dometnuvši i da SDP predviđa povećanje izdvajanja u drugi mirovinski stup kako radnici kada dođu u mirovinu ne bi bili u takvom položaju kakvom su današnji umirovljenici.

Mladež HDZ –a Domu u Borovi poklonila laserski pisač i DVD player
VIROVITICA - Danas su članovi Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Virovitice posjetili Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Borovi i darovali im laserski pisač i DVD player. Ravnatelj doma Mate Tolušić izrazio je zadovoljstvo i zahvalio se mladeži na ovim darovima te naglasio kako će im ova donacije uvelike pomoći u svakodnevnom radu, a i pružiti još ugodniji boravak korisnika Doma. Mladež je upoznata sa radom ove ustanove, a bilo je i razgovora o konkretnim problemima s kojima se njeni zaposlenici svakodnevno susreću, ali i svim onim lijepim i ugodnim stvarima. Na kraju posjeta, članovi MHDZ-a istaknuli su kako je ovo samo jedna od aktivnosti koje provodi i da će i ubuduće pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

HDZ donirao 5.000 kuna teško oboljelom hrvatskom branitelju
VIROVITICA - Potaknuti inicijativom Svjetske građanske zajednice, članovi Hrvatske demokratske zajednice priključili su se plemenitoj akciji prikupljanja novčane pomoći za liječenje teško oboljelog hrvatskog branitelja Rade Žiže iz virovitičkog prigradskog naselja Milanovac.
HDZ peteročlanoj obitelji Mihelčić donirao 5000 kuna
VIROVITICA - Peteročlanu obitelj Samira Mihelčića, hrvatskog branitelja, koja živi u skromnoj kućici u Špišić Bukovici posjetili su danas predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije. Predsjednik ŽO HDZ-a i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, tajnik ŽO HDZ-a i gradonačelnik Grada Virovitice Zvonko Kožnjak te predsjednik GO HDZ-a i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin uručili su Samiru donaciju od 5.000 kuna koju su članovi ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije prikupili od svojih redovnih primanja.


HSPD u kampanji od vrata do vrata
VIROVITICA – Hrvatska stranka pravne države predizbornu kampanju započela je obilaskom svojih članova, prevarenih štediša dviju štedno kreditnih zadruga te radnika PIK-a Lukač i Virovitičanka koji su, nakon stečaja svojih poduzeća, ostali bez plaća i otpremnina. «Idemo od kuće do kuće, od vrata do vrata i izravno razgovaramo s našim članovima, njihovim susjedima i prijateljima i štedišama koji nisu članovi naše stranke. Osim toga, s našim koalicijskim partnerima iz HSS-a i HSLS-a sudjelovat ćemo na predizbornim skupovima», kaže predsjednik HSPD-a mr Siniša Prpić.
Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić i mr Siniša Prpić potpisali su prošlog tjedna u Bjelovaru sporazum o predizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji. «Kada bi se oni koji su prevareni u štedionicama udružili bili bi najveća politička opcija u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo ovako bar glasno govoriti o vašim problemima. Ako o njima ne govorimo neće se moći ni rješavati», rekla je tom prigodom Đurđa Adlešić.
Siniša Prpić je peti na listi koalicije HSS/HSLS/PGS.

Predstavaljen program o ekologiji
VIROVITICA – Na susretu s novinarima u Virovitici Željko Pecek, predsjednik Županijske organizacije HSS-a i nositelj izborne liste HSS-HSLS za 4. izbornu jedinicu te Marijana Petir, diplomirani biolog, autor HSS-ovog ekološkog programa i nositeljica izborne liste u 6. izbornoj jedinici, predstavili su koalicijski program o ekologiji.
Istaknuli su potrebu da država pojača napore u zaštiti prirodnih dobara i čovjekova okoliša. «Skupština Virovitičko-podravske županije još je 2004. godine donijela odluke o «Županiji bez GMO-a», ali se na tome poslije nije ništa učinilo», rekao je Željko Pecek, najavivši da će na idućoj sjednici Županijske skupštine zatražiti realizaciju utvrđenih mjera u području ekologije.
U HSS-u su upozorili da je na tom planu daleko više trebala učiniti županijska ustanova za zaštićene krajolike u kojoj zaposleni primaju dobre plaće, a ništa ne poduzimaju dovoljno na zaštiti čovjekova okoliša i prirode. Na skupu je najavljeno da će slijedećih dana koalicija HSS-HSLS održati više predizbornih skupova na kojima će pozivati građane da svakako izađu na izbore te izaberu svoje najbolje predstavnike u Hrvatskom saboru.
Koalicija HSS/HSLS/PGS će predložiti da se cijela država proglasi područjem bez GMO, a 15 posto državnog teritorija trebao bi se proglasiti zaštićenom prirodom.
Marijana Petir je istakla da se u Hrvatskoj urušio sustav zaštite okoliša budući da ministrica Marina Matulović Dropilić više misli o stanju svojih dionica IGH nego što brine o poslu za koji je jako dobro plaćena. «Smatramo da se graditeljstvo i zaštita okoliša ne mogu nalaziti u istom ministarstvu jer je to sukob interesa, a nije u redu ni to što je zaštita prirode izdvojena i što se nalazi u Ministarstvu kulture», rekla je Marijana Petir napomenuvši da će HSS to promijeniti nakon što dođe na vlast.
HSS će se zalagati da Virovitičko-podravska županija, poput Sisačko-moslavačke koja je to prva učinila, uđe u regije slobodne od GMO kakvih u Europi ima 47
izvor:Virovitica.net

Post je objavljen 07.11.2007. u 05:27 sati.