Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andjeomali

Marketing

Dva u jedan :-)

Htela sam pisat post o nekim ružnim stvarima a opeta se dogodilo nešto neočekivano, tak da sam rešila pisat dva posta u jedan. rofl
Nekada se doista pitam što se to događa sa ljudima, gde su nestale sve moralne vrednost i da li ih je kad i bilo.
Odgojena sam na način koji smatram normalnim, u krišćanskom duhu. Otac mi je poginuo a majka se trudila da sestru i mene odgoji na pravi način, da postanemo dobri ljudi, dobre duše i plemenitog srca.
Iznenadile su me neke stvari koje većina ljudi danas smatra normalnim.
Cimerica je imala " vezu " sa oženjenim čovekom. Čovekom koji ima 43 godine i dvoje odrasle dece. Kada su prekinuli tu, tako zvanu vezu, nastavili su se viđati kao prijatelji. Dolazi ovde kod nas na kavu i druženje. Kao prvo, imam 28 godina i mislim da mi on ne može bit drug, Bogu hvala imam jako puno drugova koji su moji vršnjaci i sa kojima mi priliči družiti se i izlaziti van. Cimerica i ja smo različite, ona se može snjim družit i ja nemam ništa protiv toga. Uostalom, njen život je njena stvar, odrasla je osoba da sama može odlučivat što će i kak će. Pre nekoliko dana, taj njen " prijatelj " počeo je slat porukice na mobitel...raspituje se o meni, da li imam dečka, da li se viđam sa nekim. Strašno je bilo kad je poslao porukicu u kojoj je napisao da bi on hteo pokušati bit u vezi samnom. Isuse dragi, kako je ovo strašno. Ona mu je rekla da ja nisam osoba koje bi ikada bila sa oženjenim čovekom i da meni ne treba čovek koji je toliko stariji od mene. Također mu je rekla da nije normalan kad je mogao pomisliti bit sa mnom i da ona to nikada ne bi dopustila. Možda ovo i nije tak strašno ali sam se ja prvi put susrela sa ovako čim i jako me je pogodilo, rastužilo i stvorilo veliku odbojnost prema njemu. Naprosto ne želim bit u stanu kad on dođe njoj u posetu. Mogu Vam reć da je ovo doista odvratno.
Ne želim više trošit svoje reči na njega. Želim ovo zaboravit ako je kak moguće.
Pisala sam da sam za vikend upoznala neke nove ljude i da sam se jako svidela jednom momku. Stariji je od mene 4 godine. Videli smo se večeras opeta..sami on i ja. Otišli smo na piće i pričali. Malo sam ga bolje upoznala i iskreno mi se svideo. Kad me je dovezao doma, rekao mi je nekoliko rečenica koje su me šokirale :

"... Previše analiziraš svaki moj pokret i svaku moju rečenicu. Trebala bi se opustit i malo uživat. Neću te terat na bilo što, što ne želiš i na što nisi spremna... "

Došla sam u stan u šoku. Cimerica me je pitala što se desilo, da izgledam kao da sam duha videla i da mi misli lutaju. Pokušala sam pričat sa njom..išao mi je teško razgovor.
Da li je moguće da događaji iz prošlosti mogu tako da promene čoveka? Da li je moguće da sam sad toliko oprezna ? Možda i previše brinem ali znate kak se kaže :

" Kad se jednom zmija ujede posle se i guštera bojiš. "

Volela bi se opustit i počet uživat....možda mi treba još vremena, ne znam ali posle ovih reči sam odlučila bit malo umerenija u svojim mislima i analizama. Sigurna sam da me neće moć netko povredit ak ja to ne dozvolim.

Post je objavljen 06.11.2007. u 23:54 sati.