Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Choco palačinke

Palačinke su moja omiljena slastica pa nije ni čudo da imam svoju verziju ovog malog savršenstva...

Sastojci za tijesto:
1/2 - 2/3 mlijeka
2 jaja
nešto brašna
malo, malo mineralne (samo da malo zapjeni smjesu)
1 vanilin šećer
mala žlica kakaa u prahu (onako sa piramidalnim vrhom)
malo, malo soli

Sve to se lijepo zamuti - brašna se stavi toliko da smjesa bude ni pregusta ni prerijetka tako da ovisi o tome koliko točno mlijeka i mineralne stavite.
Onda se peče jedna po jedna palačinka. Trebale bi biti fine smeđe boje. Ako želite da budu tamnije stavite više kakaa, al nemojte pretjerivati. Umjesto kakaa u prahu nemojte stavljati Kraš expres, Milku i slične proizvode jer će palačinke biti ljepljive.

Punjenje:
- u prave choco palačinke ide isključivo Nutella ili ako baš želite hrvatsko, prihvaćam i čokolino namaz. Drugi su mi fuj i to onda više nisu choco palačinke zubo

Dodaci:
- choco porcija obuhvaća 3-4 punjene palačinke sa dvije kuglice sladoleda (čokolada, naravno) i preljevom od čokolade (zar ste sumnjali?)

To bi onda trebalo izgledati ovako:
choco palacinke

Druge izvedenice:
- Choco se voli igrati i sa drugim punjenjima pa sam dosad eksperimentirala sa svim i svačim, a omiljeni su mi pekmez od marelice, pekmez od marelice + nutella, maslac od kikirikija, pekmez od kivija, komadići banane sa malo meda, maslac od kikirikija + nutella + komadići kikirikija (tzv. Snickers palačinke) itd.

Koje je vaše omiljeno punjenje?

Choco


Post je objavljen 06.11.2007. u 12:43 sati.