Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turskakava

Marketing

Čarobnjak

Nema više make-upa. Ni kremica za borice. Ni onih protiv celulita. Parfemi, lakovi za kosu, sve se izgubilo u zadrtoj povijesti ljudskoga roda. Čak su i slavne britvice postale tek zahrđali izlošci u postavkama etnografskih muzeja. Kozmetička je industrija napon otegnula papke. Razno razni Glumičići sa svojim silikonima i nožićima također su pali na dno foldera ljudskog sjećanja, za što im i nije bio potreban osobiti napor jer rezbarenje i mesarenje nikome više nije bilo potrebno.
U dokumentima osobnog računala ljudske vrste otvoren je novi folder, naizgled poput svih ostalih, kričavo žut i malen. Manji od vrtnih patuljaka što su jezivim osmjesima plašili noćne šetače. Folder koji je izvirao iz bespuća genetičkog inženjeringa. Ispočetka obavijen pepeljastom maglom, njegova je utroba naposlijetku postala dostupna svakome. Svakome tko je u džepu imao koji milijun više no što Svantevid ima glava. Ljudsko je društvo, naime, odavno izronilo iz korumpirane bare niskoga standarda, što je svakoj trubi omogućavalo pristojnu zaradu.
Teorijske osnove sadržane u krvožilnom sustavu foldera ispočetka su bile predmetom moralnih rasprava i sukoba različitih misaonih strujanja, no kad se teorija pretočila u praksu svi su zašutjeli. Moćna kutija, veličine omanjeg lifta, mogla je svakoga pretvoriti u savršeno biće. Barem fizički. Nazvana je Čarobnjakom.
Stariji su je bogatunčići kupovali ženicama za godišnjice, a one su se zauzvrat pretvarale u mlađahna, dugonoga bića bez celulita kakva se viđaju tek u najispirativnijim snovima. Uskoro su žene Čarobnjaka posuđivale frendicama, sestrama, mamama, bakama i tko zna kome sve ne. Muškarci su se držali podalje od moćnog stroja jer, koliko god da je ljudska vrsta uznapredovala, oni su si i dalje mogli priuštiti pivski trbuh i dlakava prsa, a svejedno biti poželjni.
Žene su sve više nalikovale jedna drugoj. Sve su bile mlade, mršave, s pravim oblinama na pravim mjestima. Kompleksi su odjedrili u zaborav, uz bok kozmetičkoj industriji i Glumičićima, a muškarci su imali oličenja svojih snova nadomak dlakavih prsa. No, prevelika koncentracija ljepote na jednom mjestu također im je dosadila.
Žene su opet skočile čim su čule: „Hop!“. Izvojevale su zakon prema kojem nije zabranjeno šetuckati okolo bez odjeće i krenule u ponovno osvajanje muških, hm, srdaca. Gazelaste noge (samo bez dlaka, molim!) izrasle iz breskvastih guza kombinirane s grudima koje bez potpore stoje bolje no što su nekad stajale ženama s push up grudnjacima pokazale su se punim pogotkom. U osvajanju muških srdaca, naravno.
Novoskladani raj na zemlji izvjesno je vrijeme dobro funkcionirao. No, muškarci su se i toga zasitili. Njihova glad za novim, boljim i drugačijim još uvijek nije bila utažena. Stoga su žene krenule u osmišljavanje razno raznih modnih dodataka. Vilinska krila, vilinske uši, mačje oči, konjski repovi, vještičji nokti, vražji rogovi samo su neki iz palete dodataka koje su si ugrađivale. Da, da, Čarobnjak je i to omogućavao.
Raznolike mogućnosti pretvaranja u mitska bića ili bića bar slična mitskima dugo su zadržale muška srca začaranima. No, pogađate, i to im je dosadilo. Hektari ljepote i golotinje postali su im toliko normalni da ih više ništa nije moglo uzbuditi. Tako je naposlijetku propao i Dureks. A za njim se i sve ostalo sunovratilo u duboku provaliju zaborava. Čak i čovjek sam. Odnosno ono što je od njega ostalo.

Slika by Aleksandra


Post je objavljen 05.11.2007. u 13:14 sati.