Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nogometnistrucnjak

Marketing

Juventus - Inter 1 - 1

Nakon par odgledanih utakmica Premiershipa i Lige Prvaka evo napokon i jedne kvalitetne utakmice iz talijanskog prvenstva. Derbi susret Juventusa i Intera možda nije obilovao intenzitetom i trkom kao što to biva kod sudara najboljih engleskih momčadi ali bio je i više nego kvalitetan. Ako ne golovima i lijepim potezima onda bar taktičkom igrom obje momčadi, što je ustvari i odlika cijelog Calcia.

Buffon 7 - Grygera 5 (Zebina -), Legrottaglie 6, Chiellini 7, Molinaro 6 - Palladino 7, Nocerino 6, C.Zanetti 6, Nedved 5 (Iaquinta 7) - Del Piero 6 (Camoranesi 7) - Trezeguet 5

Julio Cesar 6 - Maicon 6 (Dacourt -), Cordoba 6, Samuel 7, Chivu 6 - Figo 7 (Burdisso -), J.Zanetti 6, Cambiasso 7, Cesar 6- Ibrahimovic 6, Cruz 7 (Suazo 6)


0-1 Cruz
1-1 Camoranesi

Odlika Intera, odnosno trenera Mancinija je 4-4-2 sustav sa dva fantastična igrača koja drže srce momčadi, dva srednja mjesta u veznom redu. Inače su to Vieira i Cambiasso, ali s obzirom na nemogućnost nastupa Vieire tu ulogu itekako dobro pokriva kapetan Javier Zanetti. Obrana Intera je večeras odlično funkcionirala (sve do gola Juventusa). Samuel i Cordoba u sredini, a Maicon i pogotovo Chivu na bokovima su bili neprelazni za jalove napade Stare dame. Trezeguet je u vrhu napada Juvea bio potpuno odsječen i to je pravi razlog njegove lošije predstave. Ranieri je trebao hrabro od početka odigrati s dva napadača iza kojih bi bio Del Piero jer bi na taj način puno bolje iskoristio mogućnosti Trezegueta. Ovako je Francuz ostavljen sam na borbu sa odličnim stoperima u kojoj, realno i nije imao prevelike šanse iako se radi o fantastičnom napadaču. Del Piero je bio solidan ali njegova uloga je iza dva napadača, a ne drugi napadač.
Vezni red gostiju je odnio pobjedu u prvom poluvremenu na sredini terena, već spomenuti J.Zanetti i Cambiasso, potpomognuti odličnim večeras Figom i malo slabijim Cesarom su bili bolji od Nedveda, C.Zanettija i dva igrača za koja možda dosad niste čuli, osim ako niste pratili Juventus u drugoj ligi, Nocerina i Palladina. Juventus je ove godine mnogo lošija momčad nego je bio kad je izbačen u drugu ligu. Puno je tu novih i nepoznatih lica. Uz dva spomenuta tu su još i Molinaro te Grygera kojeg ipak znamo iz Ajaxa. A i ostali (C.Zanetti, Chiellini i Legrottaglie) su puno manje igrali u doba jakog Juventusa nego što je to sad običaj. Od novih lica, najlošije ocjene zaslužuje Grygera zbog čije su dvije greške prilikom namještanja zaleđa Interovci imali dvije fantastične šanse. Cruz je svoju zabio, Ibrahimović nije. Palladino je bio jako rastrčan po desnoj strani iako primjećujem da voli puno držati loptu, ima nešto „delpierovsko“ u sebi. Ali u negativnom smislu. Molinaro solidan na lijevom boku, isto kao i Nocerino u veznom redu koji me nekako podsjeća na Gattusa. Ali samo malo, puno će mu još trebati da dostigne puno poznatijeg igrača Milana. Sve u svemu, solidni su to igrači za talijansku ligu, ali ne i za klub koji se bori za sami vrh Calcia. Ili čak za Ligu prvaka. Sreća za njih da su utakmicu preokrenuli u drugom dijelu svojim ulascima Camoranesi i Iaquinta, ali i Mancini koji je, kad se Figo ozlijedio odlučio zatvoriti utakmicu poslavši na desnu stranu u veznom redu predefenzivnog Zanettija, a na poziciju centalnog/zadnjeg veznog stopera Burdissa. Umjesto Cruza je ušao brzanac David Suazo. Takva vrsta zamjena je uvelike odredila daljni tijek utakmice. Inter se odlučio na kontre kojih je i imao par, ali nije uspio ništa realizirati. Juventus je pak, stezao obruč i čekao pogrešku. Dočekali su je u vidu posklizavanja Chivua koji je do tad bio, uz Figa, najbolji pojedinac Intera.
Najljepši potez utakmice: Utakmica nije obilovao prelijepim potezima. Izdvojio bi, uz udarac Camoranesija pred sami kraj utakmice, akciju za pogodak Intera. Prekrasno proigravanje Cesara za Cruza. Golu je pomogla greška obrane domaćih koji su loše postavili zaleđe, ali ipak moram odati priznanje izvrsnoj asistenciji Cesara.
Što je odlučilo: Već sam rekao, Inter je sve držao u svojim rukama do ozljede Figa. Tad je Mancini previše defenzivno postavio momčad što često zna biti pogubno. Do tad je Juventus bio inferioran veznom redu Intera, pogotovo Cambiassu i Zanettiju. Jednostavno govoreći, kvaliteta je pobijedila u prvom poluvremenu, a veće zalaganje i trka u drugom.
Igrač utakmice: Figo
Ocjena utakmice: 7
Post je objavljen 04.11.2007. u 23:16 sati.