Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

Mafija vlada Hrvatskom

Luka Bonačić, bivši trener Hajduka izjavio je da su i on i tri zadnja trenera Hajduka otišla iz tog kluba jer u njemu vlada mafija. Bonačić znade o čemu govori jer je prije nedavno na pravi mafijaški način napadnut i pretučen baseball palicama. Ova izjava nije došla iznenadno i ne bi trebala nikoga iznenaditi. Svakom tko prati događaje u hrvatskom nogometu moglo je već odavno biti jasno da nam s nogometom i klubovima ne stoji baš najbolje i da se oko njih vrzmaju čudni tipovi (Mamić,Sinovčić,Marković) koji kao barataju silnim svotama novca (pranje novca?), koji su nedodirljivi (oslobađanje na sudu ili odustajanje od optužbe zbog napada na policajca) i cijeli niz drugih simptoma koji upućuju na raster mafijaškog ponašanja.

Hajduk se sad našao u središti pažnje zbog aktualnih izjava Luke Bonačića. No tu su i ostali nogometni, ali i klubovi drugih sportova, koji se ponašaju na čudan način, koji posluju netransparentno i čiji čelnici ni za što ne odgovaraju. Koliko se sjećam čak je i Ministarstvo financija na čelu sa ministrom Šukerom oprostilo nekim klubovima porezne dugove sve po onoj staroj: ruka ruku mije.

No mislim problem nije samo u sportskim klubovima i njihovim mafioznim čelnicima nego da je doseg mafije daleko širi i da njena mreža vlada puno većim prostorom društvenog života Republike Hrvatske nego što si to danas možemo i zamisliti.

I vi i ja znamo da bi tu Uskok i DORH mogli dohvatiti mnoge bez puno muke i truda. No da li će se to dogoditi i da li ćemo mi ikad išta o tome doznati to je veliko pitanje. Jer eto, npr. o padu helikoptera u Vukovaru još uvijek ništa neznamo. Da li je i tu bila umiješana mafija?

Post je objavljen 05.11.2007. u 07:00 sati.