Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krscanskipb

Marketing

IDOLOPOKLONSTVO I NJEGOVA POGUBNOST;



Tema današnje propovjedi je Idolopoklonstvo i njegova pogubnost.
Braćo i sestre u Kristu,
svjedoci smo svakodnevnog idolopoklonstva koje je zavelo mnoe ljude, grupe, čak i čitave nasrode.
Tradicionalne crkve često nalaze razno razne izgovore za držanje idola u svojim odajama, čak tim ikonama i kipovima prepisuju se čudotvorna svojstva.
Toliko su ubjedljivi onni koji to podržavaju da bi čovjek zamalo povjerovao toj laži.
Što Bog kaže o idolopoklonstvu:
"Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, 6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi."
(Izlazak20:4-6)

Bog je zabranio pravljenje bilo kakvih likova.
U ovoj zapovjedi pogledajmo i zapazimo: BOG je posebno naglasio Njegov pravedni gnjev. Bog mrzi idole.
Bog koji je sve stvorio, koji sve drži u svojoj ruci, zamjeniti Ga parčetom drveta, kamena ili bilo čega drugog je sramota! Grijeh protiv Njega!
Zamislite sada ovo. Vi ljubite kamen i kađete da je to vaš "tata ili mama", kako bi se pravi mama i tata osjećali? dapače, bili bi uvriješeni.
koliko više to neće uvrijediti Boga koji je svedrđitelj, koji nas ljubi ljubavlju vječnom, toliko nas je ljubio da je dao Svojega sina Isusa Krista da "nitko tko u Njega vjeruje ne pogine nego da ima život vječni" (Ibvan 3:16)
Sada pročitajmo skupa u knjizi
Habakuka 2:19 gdje kaže:
"Jao onom tko komadu drva kaže: "Probudi se!" Kamenu nijemom: "Preni se!" On da prorokuje? Optočen može biti i zlatom i srebrom, ali nikakva daha životnog nema u njemu. "

Idoli su mrtvi i velika đavolska laž da mogu nešto napraviti.
Da, neki će sada reći: "Znaš, ovaj i onaj su ljubili ikonu i ozdravio je" Đavao čini lažna znamenja kako bi ljude otjerao od Boga, da
Mu ne dođu po Isusu i prime spasenje.
U 1 Ivanovoj 4:1 piše da provjeravamo duhove.
Ako nešto nije u skladu sa Biblijom znajte odmah da to ne može biti od Boga. Bog je istina (Ivan 14:6) i ne može svoju riječ zanijekati. Tako, sva tako zvana čuda preko idola i drugih likova ne mogu sigurno biti od Boga, nego samo od sotone.
Braćo i sestre, idoli su veliko zlo i njihova pogubnost je velika.
Božji gnjev privlače oni koji im se klanjaju.
Mnoštvo izraelskih i judejskih careva privuklo je na se pravedni Božji gnjev i sav narod koji je otišao za kumirima.
Ta pogubnost je prisutna i danas.
Idoli ne moraju biti samo likovi: to mogu biti i javne ličnosti, osobe iz povijesti, novac... sve su to idoli koje moramo ukloniti iz našega života i na njihovo mjesto staviti onoga komu to mjesto pripada: ISUSA!
Crkve u kojima prebivaju idoli, ikone, kipovi, su crkve iz kojih je Bog odavno sklonio svijećnjak.
Mnogimogu pričati i tereotizirati, ali Božja Riječ je jasna i izričita po tom pitanju.
Često se pravdaju: "To važi samo za židove"
Nije točno, za sve nas. Po tome spoznajemo grijeh, a po Isusu primamo milost.
Možemo li reći da smo Isusovi, a svjesno kršimo Božju zapovjed.
Mnogima će Isus reći da odu.
Jednom sam bio napadnut od jednog katolika koji me napadajući ubjeđivao da su apostoli štovali predmete, ikone...
Koje bogohuljenje! To nigdje ne nalazimo u Bibliji.
Braćo i sestre, ako u životi imate idola najprije u svojemu srcu, srušite ih u Kristovu imenu i pokajte se za to, ispovjedite to Bogu molieći Ga da vas čisti Kristovom krvlju, da vas obnovi, da On bude na prvom mjestu u vašem životu, nikakvi idoli.
Da, i ako imate kakve idole doma i sve što upućuje na to, skinite ih i odstranite od vas.
Pokajte se i Bog će odvratiti svoj pravedni gnjev.
Priđite Mu puni djetinjeg pouzdanja, On je Gospodar Gospodara, ne neki kamen, nema "pomoćnih sredstava"- to sve vrijeđa Njega, odbacite sve i priđite Njemu.
Recite:"Ti si moj Bog, Gospodin i Spasitelj Isuse, u Tvoje sveto ime uništavam sve idole u mojemu životu i oko mene. Dođi i obnovi me!"
Ako si iz crkve ili neke od religija koje podrđavaju idole, sjeti se božje Riječi što kaže o tomu, dođi Isusu kajući se i primi Ga u svoj život. Ako si Ga primio, Ti si sada spašen- ideš u Nebo!
Sada kada smo odbacili idole u našim životima, krenimo svjedočiti svima o živome Bogu koji ne prebiva u rukotvorinma ljudi već koji je prisutan ovdje i koji nas čuje, koji želi da Mu po isusu koji je jedini put priđemo i uživamo u Njegovoj prisutnosti.

Molimo Boga na kraju ove propovjedi da presvedoči sve ljude oko nas o pogubnosti idolatrije i da svi prime spasenje koje je Kristu Isusu našemu Gospodinu i Spasitelju.
Milost vam i mir i svako dobro u Gospodinu Isusu.
AMEN

Post je objavljen 04.11.2007. u 14:31 sati.