Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rajcicejeftino

Marketing

Nova vrsta PPC oglasa

Možda se pitate gdje su novi postovi. Iznenadno putovanje i druge obaveze su me spriječile u pisanju. Napisat ću jedan post na brzinu jer znam da ga svi željno očekujete :)

Ako pratite razne druge stranice o online zaradi primijetit ćete da se pojavila nova vrsta oglasa i da pružatelji takvih oglasa niču kao voćke poslije kiše. Pojava tih oglasa je samo dokaz koliko je affiliate zarada inferiornija PPC zaradi.

Oglasi o kojima pričam su oni koji su istih dimenzija kao standardni (AdSense) oglasi ali sadrže sliku proizvoda sa kratkim ili opširnijim opisom proizvoda i cijenom. Jednu firmu sam već predstavio - WidgetBucks, a sada ću vam predstaviti još neke konkurente. EDIT: Zaboravih spomenuti i Chitiku koja je bila prva koja je ponudila ovakve oglase.

TTZ Media
TTZ Media je nekada bio samo online dućan koji je prodavao proizvode od drugih online dućana i gdje su se mogle uspoređivati cijene u pojedinom dućanu. Dakle affiliate marketing. Ovaj primjer nam i pokazuje zašto ova vrsta PPC oglašavanja postaje popularna, zato jer vlasnik TTZ Medie zna da ako plaća webmasterima za svakog posjetitelja kojega mu dovedu da će određeni postotak sigurno kupiti neki proizvod, i onda je izračunao je koliko može platiti webmasterima da mu se to isplati i skužio da im može ponuditi cijenu koja će se njima jako svidjeti. U FAQ-u im stoji ovakav cjenik:

do 1000 posjetitelja - $0.15
do 2000 - $0.18
do 3000 - $0.22
do 4000 - $0.25
iznad $0.30

I sami znamo da je $0.15 odlična cijena koju možemo dobiti za klik, razmislite onda koliko on može zaraditi po jednom posjetitelju?

Shopping Ads
Ovo je proizvod dobro nam poznate firme Text Link Ads. Nakon nedavnog Googleovog upozorenja vjerojatno su izgubili puno korisnika pa su morali pokrenuti nešto novo.

Pozivnicu su dobili samo članovi servisa Text Link Ads, ali ako niste dobili pozivnicu invitation code je TLAPUB.

...

Naravno da pružatelji ove vrste oglasa nemaju interesa u hrvatskim surferima jer je mala vjerojatnost da će netko od nas kupiti neki proizvod iz američkog online dućana pa ne primaju hrvatske stranice.

Neki od ovakvih programa prate koliki broj posjetitelja koje smo im mi poslali kupe nešto pa o tome ovisi da li će nas više ili manje platiti, zbog toga u njihovim statistikama treba čekati nekoliko dana da nam se pokaže iznos koji smo zaradili.

Kao što već rekoh, prava lova nalazi se u affiliate marketingu.

Post je objavljen 03.11.2007. u 19:32 sati.