Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Popečci

Ne znam kako vi, no ja se često nađem pred gomilom starog kruha; kupi muž, kupim ja, pojedemo pol.... drugi dan pojedemo i drugu polovicu, no za treći nam ostaje kruh star tri dana – stari kruh meni nije fin. I što sad?Nije lijepo bacit ga, ne znam nikoga kom bi trebao da njime hrani, recimo, pajceke.... treba taj kruh iskoristiti.

Znam nekoliko recepata za koje je stari kruh dobar;
- u zagrijano i zašećereno mlijeko nalomite kruh, pustite da omekša i navalite – jednostavno, brzo i slatko.
- zamutite jaja s malo soli ( ili vegetom, ili dodacima po volji), u jaja umačite kruh i pržite ga na vrelom ulju, uz to fino pašu kiseli krastavci.
- knedle od kruha (sastojci kao i za popečke, bez češnjaka, kuhaju se) super pašu uz gulaše...
No, danas vam donosim recept za popečke.

Potrebno je;
- stari kruh izlomljen na komade
- nasjeckani špek
- vegeta (sol, ako vegetu ne koristite)
- nasjeckani peršin
- nasjeckani luk
- nasjeckani češnjak
- jaje
- brašno
- krušne mrvice
Image Hosted by ImageShack.us

Neki sastojci, naravno, nisu nužni i varijacije na temu su dobrodošle. Za početak navlažite kruh običnom vodom, ne pretjerujte, tek toliko da omekša. Dobro ga iscijedite, i stavite u jednu posudu. Redom ubacujte namirnice i dobro izmješajte. Na kraju dodajte jedno jaje, također izmješajte, a potom brašno i krušne mrvice kako bi pokupile višak vlage. Možete umiješati veću količinu smjese, te ju iskoristiti i drugi dan.
Od smjese oblikujte «pljeskavice» - kuglice koje će te potom spljeskati.
Image Hosted by ImageShack.us

Pržite, s obje strane, u vrelom ulju, par minuta – dok ne pozlate, te ih od viška ulja ocijedite na papirnatom ručniku.
Image Hosted by ImageShack.us

Popečci su najfiniji dok su još topli, a dobar su prilog raznim jelima, ja sam ih danas poslužila uz šnicle i čušpajz od mrkve i graška.
Image Hosted by ImageShack.us

Također, možete ih pripremiti za doručak, kao glavno jelo uz jogurt, vrhnje i sl.
Dobar tek!
Nessa

Post je objavljen 03.11.2007. u 16:36 sati.