Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/izbori2007

Marketing

Izborne kampanje i službeno započele

Danas su i službeno započele izborne kampanje stranaka i nezavisnih lista. Pitanje tko će dobiti najveći broj Saborskih klupa od danas se i formalno postavilo građanima, glasačima. Kampanja ipak nije započela danas, o čemu svjedoče brojni veliki plakati diljem Hrvatske postavljeni danima prije, s kojih se šalju poruke, dobro ili loše zamišljene.

HDZ je počeo s vrlo interesantnom kampanjom dijelom usmjerenom podsjećanju na ono što su napravili, i to u zadnjih par mjeseci, pri čemu je krucijalna poruka poslana umirovljenicima kako su im vraćeni dugovi. HDZ-ova kampanja je dijelom usmjerena i na ocrnjivanje programa SDP-a, a kako će HDZ-ov program izgledati tek trebamo saznati.

SDP je usredotočen na poruku tima, a danas sa televizijskim spotom vidjela se potpuna poruka, biračima se poručuje kako su i oni dio tima, odnosno poziva ih se da to postanu.

Ono što je za sad izuzetno vidljivo jest da je u pogledu marketinškog dijela kampanje HDZ odustao od personalizacije, te se u njihovim materijalima ne nalazi slika i prilika Sanadera nego samo poruke.

Cijela i zanimljiva analiza na blogu Denisa Avdagića.

Post je objavljen 03.11.2007. u 15:51 sati.