Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

ROCKWOOL ADRIATIC OBJAVA ZA MEDIJE

Tvrtka Rockwool Adriatic potvrdila je danas da je sustav za kontinuirano mjerenje emisija u potpunosti funkcionalan čime su ispunjeni svi preduvjeti za nastavak probne proizvodnje koja se očekuje danas tijekom dana.
Viša inspektorica zaštite okoliša posjetila je tvornicu te potvrdila da su ispunjeni uvjeti za nastavak probne proizvodnje, a to znači da je sustav za kontinuirano mjerenje emisija usklađen s hrvatskim propisima.
Uspostavljen je pouzdan sustav za kontinuirano mjerenje emisija, odnosno umjereni su svi uređaji pa se danas 1. studenog 2007., u jutarnjim satima počelo s pripremama za nastavak probne proizvodnje, a sama probna proizvodnja očekuje se noćas oko 24 sata. Svjesni smo činjenice da je otvorenost i suradnja s lokalnom zajednicom izuzetno bitna te smo u dogovoru s inspekcijom uspostavili sustav informiranja nadležnih tijela i javnosti o svakoj značajnijoj informaciji vezanoj uz probni rad tvornice, tijekom kojeg može povremeno doći do kvarova ili kraćih zastoja, a koji mogu rezultirati sigurnosnim ispuštanjem kroz dimnjak za nuždu ili premosnicu. Nastavit ćemo s optimizacijom za konstantno poboljšanje proizvodnog procesa i efikasnosti, te ne očekujemo probleme prilikom ponovnog pokretanja probne proizvodnje, a ukoliko bi došlo do nepredviđenih okolnosti odmah ćemo obavijestiti javnost. Redovite kontrole i inspekcije dio su našeg svakodnevnog poslovanja, a tako će biti i u budućnosti, budući da su one jamac i nama i susjedima da se cjelokupna proizvodnja u ovoj najmodernijoj tvornici Rockwool Grupe odvija u skladu s važećim hrvatskim propisima i prihvaćenoj Studiji utjecaja na okoliš. Uvažavajući sve dosadašnje sugestije naših susjeda vezane za probni rad tvornice, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, u sljedećih nekoliko dana uspostavit ćemo sustav za praćenje kvalitete zraka na različitim lokacijama u okolici.


Post je objavljen 01.11.2007. u 15:54 sati.