Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/valpovstina

Marketing

Arheološka istraživanja lokaliteta „Kraljevo brdo“ u Petrijevcima


Na službenoj web stranici grada Valpova objavljena je vijest o skorašnjim arheološkim istraživanjima u Petrijevcima. Najzanimljiviji podatak je da će istraživanja provoditi Muzej Valpovštine, tj. njegova kustosica gđa Mirjana Paušak, arheologinja. U nadi da ovakva vijest znači kako će se u narednim godinama istraživati i drugi lokaliteti oko Valpova (i u Valpovu), evo cjelovite vijesti:

Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Osijeku izdalo je rješenje Ustanovi za kulturne djelatnosti A. E. Miroljub Valpovo – Muzeju Valpovštine, o odobrenju za sondažna arheološka istraživanja na lokalitetu „Kraljevo brdo“ u Petrijevcima.

Arheološka istraživanja započet će tijekom mjeseca listopada ili studenog 2007. godine, ovisno o vremenskim prilikama, i obavit će se u roku od 5 (pet) radnih dana. Za stručnog voditelja arheološkog iskapanja i istraživanja određena je Mirjana Paušak, dipl. arheolog, kustosica i voditeljica Muzeja Valpovštine.

Privremena pohrana iskopanih i nađenih predmeta bit će obavljena u Muzeju Valpovštine dok Ministarstvo kulture na prijedlog Hrvatskog vijeća za kulturna dobra i Hrvatskog muzejskog vijeća ne donese odluku o trajnom smještaju nalaza. Troškovi arheološkog sondažnog istraživanja iznose 9.500,00 kuna, a u cijelosti su osigurana od strane Općine Petrijevci.


IZVOR: www.valpovo.hr


Post je objavljen 31.10.2007. u 12:08 sati.