Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Sastanak u studentskom domu i zahtjev stanara

Sinoć je u studentskom domu, sa početkom u 19 sati, održan sastanak vezan za najnovije poskupljenje stanarine u domu. Na sastanku, kojem su prisustvovale sve zainteresirane strane, nije donešen nikakav zaključak, pa će, izgleda, zadnju riječ o svemu imati Senat Sveučilišta. AKSTU je prije tjedan dana priložio prorektorici za nastavu Dijani Vican svoj zahtjev Senatu u kojem je tražio stopiranje odluke o poskupljenju. Prorektorica je naš zahtjev priložila Senatu. Tome zahtjevu će se pridružiti i zahtjev predstavnika stanara doma koji su oni sinoć izradili i ljubazno nam ga ustupili, pa ga u cijelosti prenosim na blogu. Osim toga na Senatu će svoja mišljenja iznijeti i direktori Doma, SC-a i prorektorica za nastavu. Bilo je razgovora o neposluhu stanara koji odbijaju platiti nove cijene. Predsjednik AKSTU-a Željko Primorac im je rekao da će AKSTU sa svom svojom logistikom stati iza studenata, odlučili oni plaćati ili ne plaćati, te da se AKSTU-u uvijek mogu obratiti, kao što su mogli i dosad. Slijedi zahtjev stanata doma:

Stanari studentskog doma u Zadru
Dr. Franje Tuđmana 24d
23000 Zadar

SENAT SVEUČILIŠTA U ZADRU

PREDMET: Molba
Poštovani,

dana 30. listopada 2007. godine u prostorijama studentskog doma održan je redoviti godišnji sastanak. Na sastanku su sudjelovali sljedeći: pročelnica Sveučilišta dr. sc. Dijana Vican, voditeljica studentskog doma Ivanka Šubašić, voditelj studentske službe Vinko Muštra, predstavnici udruge AKSTU, predstavnici Studentskog zbora, predstavnici stanara studentskog doma te ostali stanari.
Na sastanku se među ostalim raspravljalo i o poskupljenju cijene smještaja u studentskom domu. Prijedlogom stanara i ostalih studentskih predstavnika i suglasnošću ovlaštenih sveučilišnih, gore navedenih predstavnika, upućujemo Vam ovu molbu s ciljem sniženja cijene smještaja u studentskom domu.
U srpnju ove godine na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru u akademskoj godini 2006./2007. donesena je odluka o poskupljenju cijene smještaja sa dotadašnjih 130,00 kn na 300,00 kn. Sukladno s ovogodišnjim povećanjima cijena smještaja ostalih studentskih domova u Republici Hrvatskoj smatramo da je ovo poskupljenje od 170,00 kn naglo i previsoko.
Stanari se slažu da je prihvatljiva cijena 200,00 kn, stoga Vas molimo na razumijevanje.

Sa poštovanjem,
stanari studentskog doma.

Predstavnik stanara studentskog doma
Ivan Gambiroža


Post je objavljen 31.10.2007. u 09:18 sati.