Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/pozitiveforce

Marketing

Evo mene nazad

Dakle, nakon dva mjeseca lumpovanja na vjenčanjima red je da se malo osvrnem i na meni najdražu temu: društvena odgovornost poduzeća!!!!

Socijalna isključivost tema je koja se sve više spominje u našim medijima, a i mnogi su napori učinjeni kako bi se barem dio javnosti senzibilizirao na tu temu. U tu skupinu mogu pripadati i pripadaju:
- nacionalne manjine
- povratnici i interno raseljene osobe
- osobe s intelektualnim poteškoćama
- osobe s tjelesnim invaliditetom
- jednoroditeljske obitelji
- zatvorenici
- žrtve obiteljskog nasilja
- beskućnici
- i mnogi drugi...

Kao što vidimo iz ovog cijelog niza to u Hrvatskoj sigurno nije mala brojka, a problemi se nižu od zakonodavnih, do mogućnosti zaposlenja, ostvarivanja temeljnih ljudskih prava....

Povodom 24. listopada, međunarodnog Dana Ujedinjenih naroda, a u godini koja je proglašena Europskom godinom jednakih mogućnosti za sve, Program UN-a za razvoj pokreće humanitarnu akciju s ciljem pomoći četirima nevladinim udrugama koje skrbe o djeci s različitim vrstama tjelesnih i intelektualnih teškoća.

Ova se akcija naslanja na UNDP-ov ovogodišnji Nacionalni izvještaj o društvenom razvoju, kojemu je tema socijalna isključenost u Hrvatskoj (http://www.undp.hr/show.jsp?page=65422).

Akcijom se želi omogućiti bolje i kvalitetnije uvjete za rad ovih udruga, i olakšati im pružanje primjerene usluge njihovim korisnicima. Na taj bismo način, između ostaloga, obilježili i 15. obljetnicu članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima.

Udruge:
Udruga Mi - Udruga roditelja djece s posebnim potrebama iz Slavonske Požege
Udruga invalida "Sveti Bartolomej" iz Knina
Udruga "Rajska ptica" iz Karlovca, te
Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Put u život - PUŽ" iz Zagreba

Nadamo se da će se do Božića uspjeti prikupiti 100.000 HRK, što još uvijek predstavlja tek dio potreba ovih udruga, ali istovremeno i znatnu i konkretnu pomoć u postizanju njihova konačna cilja.

Pozivam sve drage blogere da pogledaju linkove udruga i upoznaju se sa njihovim radom i vizijama.Post je objavljen 30.10.2007. u 15:21 sati.