Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framavosta

Marketing

Svjetski dan prijateljstva

Bio jednom jedan mali dječak koji je imao lošu narav. Njegov otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu je neka svaki put kada pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom zabije jedan čavao u ogradu.
Prvoga dana dječak je zabio 37 čavala na ogradu. Tokom sljedećih nekoliko mjeseci on je naučio kontrolirati svoj bijes i broj zabijenih čavala se smanjivao.
Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav nego zabijati čavle u ogradu.
I tako je došao dan da tokom cijelog dana nije pobjesnio. On je rekao to svom ocu, a otac mu je rekao da svakoga dana tijekom kojeg bude uspio kontrolirati svoje ponašanje iz ograde iščupa jedan čavao.
Dani su prolazili i jednoga dana mladić je bio u stanju da kaže svom ocu da je izvadio sve čavle. Otac je uzea sina za ruku i odveo ga do ograde.
Rekao je : 'Dobro si to učinio, sine moj, ali pogledaj rupe u ogradi. Ograda više nikada neće biti ista. Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.
možeš čovjeka ubosti nožem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao - rane ostaju!'
Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.
Prijatelji su zaista vrlo rijetki dragulj, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni saslušati, podijeliti tvoju bol, imaju lijepe riječi za tebe i za tebe im je srce uvijek otvoreno.
Ovo je Svjetski tjedan prijateljstva. Pokažite svojim prijateljima koliko vam je stalo do njih.
SRETAN TI TJEDAN PRIJATELJSTVA! TI SI MOJ PRIJATELJ I JA SAM TIME POČAŠĆEN... MOLIM TE , OPROSTI MI AKO SAM IKAD NAPRAVIO NEŠTO ŠTO JE NAPRAVILO RANU NA TVOJOJ DUŠI.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Post je objavljen 30.10.2007. u 15:03 sati.