Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Hodam bez povodnika

Kako vrijeme odmiče sve bolje surađujete sa svojim psom, on vas sve bolje prati, a vi njega sve bolje razumijete...pravo vrijeme za početak šetanja bez povodnika tako da se pas kreće uz vašu nogu.
Kao što se već dalo naslutiti za takvo hodanje koristiti ćemo naredbu uz koju ste već do sada sasvim pristojno uvježbali...radili ste da pas na naredbu uz sjedne uz vašu nogu i radili ste da na naredbu uz hodajući uz vas pas isprati vaša dva koraka i ponovno sjedne uz vašu nogu. Sada ćete tu vježbicu pretvoriti u pravo hodanje i to sa promjenama tempa.
Sa naredbom uz postavite psa da sjedne uz vašu nogu, dajte mu nagradicu i nakon toga u ruku uzmite omiljenu igračku vašega psa...pokažite psu igračku i naredbom idemo pokrenete psa da hoda uz vas motiviran dragom mu igračkom koju držite na svome boku iznad glave psa i tako psa motivom navodite da prati igračku odnosno vas. Svakako tome pridodajte žustro hodanje koje će psu biti zanimljivo i bodrite psa povicima odobravanja kada lijepo hoda kraj vas i prati igračku.
Kada vas pri žustrom hodanju pas lijepo prati počnite lagano trčkarati...u trčkaranje ne zaboravite psa pozvati veselom naredbom idemo...vrlo je bitno da svaku promjenu tempa hodanja popratite sa naredbom idemo...tako ćete na neki način psu skrenuti pažnju na tu promjenu tempa.
Nakon malo trčkaranja uz ponovno naredbu idemo usporite tempo i povedite psa u spori hod...nakon nekoliko koraka stanite...navedite psa da sjedne uz vas...nakon što sjedne uz poziv igra dajte psu da se poigra sa tom njemu supertruper igračkom koju je čitavo vrijeme hodanja pratio u vašim rukama.

Ako pas ne želi hodati za vama znači da mu niste dovoljno zanimljivi ili vas se boji...hodanje uz vas pas mora shvaćati kao igru, kao nešto dobro i zanimljivo...nikako kao kaznu ili prisilu.

Uživajte!mah


Post je objavljen 30.10.2007. u 07:29 sati.