Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Primljeno u bratstvo devet novih sestara

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Današnji će datum zasigurno ući u povijest našeg bratstva. Obredom primanja godinu novicijata započelo je devet novih sestara koje čine jednu od najmlađih oformljenih skupina u stoljetnoj povijesti FSR-a na Trsatu. Razlog tome i dodatnom veselju je ulazak u FSR tri framašice.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bogu, koji poziva na opsluživanje Evanđelja u bratstvu FSR-a, rekle su DA: Marina Nedeljko, Ana Salopek, Lucija Jančec, Milena Žitinić, Tajana Nagy, Milka Dokozić, Ljiljana Brnčić, Dijana Superina i Mirjana Pucić.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Obred primanja je predvodio duhovni asistent fra Ivan Miklenić, te ministra s. Nada Hlača i doministar br. Miroslav Pelčić koji su novim članicama uručili Pravilo FSR-a.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tekst Obreda primanja:
"Braćo i sestre, mi ovdje nazočni, molimo da budemo primljeni u ovo bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda da bismo s većim marom i zauzetošću proživljavali i spoznavali krsnu milost i posvećenje te da bismo nasljedovali Isusa Krista po nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Predaja Evanđelja i Pravila:
"Brate (sestro), ovo je pravilo i život franjevačkih svjetovnjaka: opsluživati Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista nasljedujući primjer svetoga Franje Asiškoga. Učini da Krist bude nadahniteljem i središtem tvoga života u odnosu prema Bogu i ljudima."

Post je objavljen 28.10.2007. u 01:53 sati.