,kekkeigenkai.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Tsunade

TsunadesymbolsTsunade- ino ime je preuzeto od istoimenog lika iz Jiraiya Goketsu Monogatari (Priča o Hrabrom Jiraiya- i). Tsunade u priči posjeduje moć nad puževima, te je udana za Jiraiya- u. Njeno ime znači „privezni konop“

Kao djeca su, Tsunade i članovi njenog tima, Orochimaru i Jiraiya, bili učenici Trećeg Hokagea. Zbog njegovih je vještina Hanzo njegovu timu dao ime Densetsu no Sannin (Tri Legendarne Ninje). Budući da joj je Prvi Hokage djed, a Drugi Hokage njegov brat, riječ Hime (Princeza) se često upotrebljava uz njeno ime. Unatoč njenom sadašnjem izgledu Jiraiya ju je, dok su bili djeca, zvao “ravno-prsa Tsunade”

Jedna od spomenavrijednih stvari koje posjeduje je lančić koji je pripadao njenom djedu. Rečeno je da je dovoljno vrijedna da se njime kupe “tri zlatna rudnika I planine nad njima”. Za dvanaesti reođendan njenog brata Nawaki- ja, Tsunade mu je poklonila taj lančić. Sljedećeg dana, Nawaki je umro kao jedan od mnogih poginulih u ratu, a lančić je vračen Tsunade. To je bio događaj koji ju je inspirirao da zatraži da u svakom timu bude jedan medicinski ninja. Ta je idea u početku odbijena, zbog ograničenih mjogućnosti tokom rarta, no kasnije je prihvačena. Nakon Nawaki- jeve smrti Tsunade se zaljubila u Dan- a, koji je također želio postati Hokage. Kao dokaz svoje ljubavi I kako bi mu to pomoglo da ostvari svoje ciljeve, i njemu je dala lančić. No i Dan je umro, krvavom smrću izgubivši život u ratnin nedaćama, iako ga je Tsunade pokušala izliječiti. Tako joj je lančić još jednom vračen, te je slomljenog duha, napustila Konoha- u s Dan- ovom nećakinjom, Shizune, kao svojom učenicom.
Tsunade
Dan- ova i Nawaki- jeva smrt naveliko su promjenili Tsunade; Dan- ova smrt i njen bezuspješni pokušaj da ga spasi stvorili su u njoj strah od krvi, i uzrokovali da se paralizira svaki put kada je vidi. Ona, a i mnogi drugi, su počeli vjerovati da je njen amulet (lančić) uklet, te će svi kojima ga Tsunade pokloni umrijeti nedugo nakon toga. Izgubila je vjeru i u titulu Hokage- a, tvrdeči kako bi samo budale željele tu poziciju jer će, kako je vjerovala, zasigurno umrijeti žrtvujući se, baš kao što su svi prijašnji Hokage- i učinili. Iako je zadržala to mišljenje godinama, susret s Naruto- m Uzumaki- jem, razlog je što je odbacila te misli.

Tsunade su pronašli Naruto i Jairiya i ponudili joj poziciju Hokage- a. Ona je odbila tu ponudu ismijavajući sve one koji su nosili titulu Hokage-a. Naruto- a, koji želi jednog dana postati Hokage, su uvrijedile njene riječi, te ju je pokušao napasti nedovršeneim Rasengan- om. Kako je napad bio bezuspješan, Tsunade je odlučila da će se kladiti s njim: ako ovlada jutsu- om za tjedan dana dobiti će amulet Prvog Hokage- a. Naruto je prihvati i bacio se na dovršavanje jutsua. Kako je tjedan prolazio, Tsunade je pomno pratila Naruto- v napredak, cijelo vrijeme budeći sijećanaja na Dana- a i Nawaki- ja, jer oboje su je jako podsjećali na Naruto- a, te su oboje imali isti san kao i on. Kada je tjedan završio činilo se da Naruto nije dovršio jutsu, a Tsunde je vjerovala da je tu okladu nemoguće ostavriti.
Tsunade
Tokom njene kasnije borbe s Orochimaru- om, Tsunade- in strah od krvi ju je paralizirao I onemogućio joj da se brani. Naruto je došao kako bi je spasio i uoptrijebio savršeni Rasengana protiv Kabuto- a Yakushi- a. Tsunade je održala svoje obećanje i stavila lančić oko Naruto- vog vrata, poželivši još jednom da njegov nositelj postane Hokage. Kada ga je Orichimaru pokušao ubiti, prevladala je svoj starh od kvi, jednostavno kako bi ga zaštitila, te je bila spremana učiniti što god je potrebno kako bi osigurala da Naruto postane Hokage. Na kraju je prihvatila titulu Petog Hokage- a (Godaime Hokage), jer ju je Naruto- v utjecaj uverio da je titula za kojom su čeznuli ljudi koje je voljele, nešto vrijedno poštovanja. Od tada se u njoj rodila vjera da će Naruto jednog dana postati veliki Hokage, te se cijeli njen pogled na svijet promjenio zbog njega.
Tsunade
Tsunade je kompluzivni kockar, no u kockanju ima vrlo malo sreće, pa je prozvana “Legendarnim Gubitnikom” (Densetsu no Kamo) zbog velikog profita njenih protivnika, koji se zasniva na njenim neuspjesima i ovisnosti o kockanju. U rijetkim slučajevima kada je pobjeđivala, smatrala je to lošim predznakom vjerujući da će se nešto loše dogoditi. Simbol na leđima njene jakne (“kake”) znači “kockanje” ili “oklada” , budući da je kockanje jedan od njenih omiljenih hobija.

Tsunade ima pomalo grubo držanje, čak i kada je sočena s osobnim poteškoćama, te rijetko daje komplimente ili hvali ljude. No vrlo lako kritizira druge zbog njihovih propusta i mana, kao što je npr. Naruto- va nezrelost ili Jiraiya- ina perverznost. Ipak, u određenim situacijama pokazuje suosjećanje i razumijevanje, kao kada je Shikamaru- u rekla da možda nije uspio vratiti Sasuke- a, ali da su ipak svi članovi njegova tima preživili.
Tsunade
Njen zaštitni znak je nadljudska snaga koju posjeduje, a ona je rezultat njene odlične kontrole chakre. Sakupljajući chakru i otpuštajući je u točci kontakta, može povečati svoju snagu do točke uTsunade kojoj je u stanju prelomiti stijenu golim rukama ili nogom kao što se vidi kod njenog Tsuutenkyaku (“Bolna Zračna Noga”). Tim napadom stvara golemi krater tako što jednostavno udari o zemlju. Uz to, Tsunade može pretvoriti malu količinu chakre u elektricitet za svoj Ranshinshoo (“Miješanje Važnih Tjelesnih Točaka”). Kada je protivnik zahvačen time, elektricitet kroz mozak šalje informacije ostatku tijela i razmješta njegove funkcije. Tako npr. u namjeri da pomaken ruku protivnik miče nogu i sl.

Ona je i osobito talentirani Medicinski ninja, te može koristiti medicinske jutsue kako bi zacijelila rane za koje većina misli da je nemoguće. Kao rezultat njene kontrole chakre i medicinskih sposobnosti, Tsunade može stvoriti jedan oblik regeneracije. Koristeči Infuuin: Kai (“Seal Sjene: Oslobađanje”) oslobađa chakru pohranjenu u seal- u na svom čelu kako bi mogla koristiti Soozoo Saisei (“Tvorevina Ponovnog Rođenja”). Kada je aktiviran, Soozoo Saisei gotovo trenutno zacjeljuje svaku ranu i oštečenje na njenom tijelu. Tako je prozvana ‘besmrtnom u borbama’, na čemu joj je zavidio čak i Orochimaru. No ekstremno snažno zacjeljivanje i rapidna regeneracija skračuju joj životni vijek, tako da je to tehnika koju koristi samo u bezizlaznim situacijama.

Uz to, Tsunade može prizvati Katsuyu, golemog puža koji joj je iznimno odan. Katsuyu je sposobna napraviti jutsu- e koje ne može sama Tsunade, poput ispuštanja kiseline. To je čini korisnom za izvršenje zadataka koje Tsunade ne može obaviti.

Iako je u pedesetim godinama, Tsunade- ina Tehnika Transformacije omogućuje joj da izgleda kao da ima godina koliko ona sam želi, mada preferira svoju formu kada je bila u dvadesetim. Često je koristila tu sposobnost kada je biježala od onih kojima duguje novac; promijenila bi godine kako je ne bi prepoznali. Ipak, njena je trasformacija drugačija od običnih transformacija, budući da je trajna. Ne nestaje ako je se udari ili rani, baš kao što se čini da ne ne ulaže nikakav napor u to što cijelo vrijeme ostaje transformirana. No transformacija se ‘oslanja’ na chakru kako bi ostala trajna, a kada iscrpi svu chakru koju posjeduje vraća se u svoju pravu, stariju formu.

Nakon što je propala njegova invazija na Konoha- u, Orochimaru je pronašao Tsunade kako bi je nagovorio da mu izljieči ruke, što bi mu omogućilo da ponovo koristi jutsue. Iako je u početku odbila, Orochimaru joj je ponudio oživljavanje Dan- a i Nawaki- a u zamjenu za izliječenje ruku, pod uvjetom da mu trebaju dvije ljudske žrtve kako bi ih oživio, te joj je dao tjedana dana da razmisli. Nakon što je susrela Naruto- a, Tsunade se počela prisjećati snova svog brata i voljenog muškarca, te koliko su oni voljeli Konoha- u. Mada ih je željela ponovo vidjeti, odbila je pomoći Orochimaru- u, jer je bilo nemoguće ignorirati njegovu želju da uništi Konoha- u. kako bi zaštitila selo koje je njenim voljenim bilo tako važno, Tsunade se borila s Orichimaru- om i na kraju ga i porazila (uz pomoć Naruto- a i Jiraiya- e). Kasnije je prihvatila ulogu Hokage- a i vratila se u Konoha- u.
Tsunade
Otkako je postala Hokage, Tsunde prijavljuje i mobilizira sile Konohe po potrebi. Uz to, igra važnu ulogu u zacijeljivanju ozbiljnijih rana onih koje je poslala na misiju. Unatoč tome, tokom Drugog djela dolazi u sukob sa Starim Članovima Konoha- e, te je prisiljena na određene kompromise prije nego može izvršiti svoje planove. Na kraju Prvog djela, Sakura Haruno je postala njena učenica; Tsunade ju je naučila sposobnostima zacjeljivanja i kako da fokusira charku u određenu točku kako bi imala nadljudsku snagu. Iako je potrebna u svojoj ulozi Hokage- a, izjavila je da će odmah napustiti svoje mjesto ako Jiraiya- i bude zatrebala pomoć.

U Filler- ima je prikazano kako Tsunade nerijetko pokušava izbjeći svoje zadatke, pa tako često previdi informacije koje bi mogle biti ključne za Naruto- a i druge, u tim slučajevima misije koje se čine laganima ispadnu daleko teže.

Tsunade

Prijevod & Text: Jashin
Dizajn & Slike: Suna

- U sljedećem postu (08.11.07): SENNINI: Orochimaru

Post je objavljen 02.11.2007. u 00:00 sati.