Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Primjeri...mladenačke svetosti...Karlo Acutis, 15 godina

Karlo Acutis je bio običan mladić zaljubljen u tehniku posebno kompjutore, pažljiv i osjećajan na potrebe svojih bližnjih. Blagoslovljen velikom vjerom!

Bio je poseban mladić, različit od onih koji modernizam svrstavaju daleko od vjere. S jedne strane bio je zaljubljenik u modernu tehniku, kompjutere i video, a s druge je prijateljevao s časnim sestrama u klauzuri te je iskazivao veliku osjećajnost prema potrebitima koji su u nevolji.

Knjiga Nikole Goria, Euharistija, moja autocesta u nebo (životopis Karla Akutisa) živi je primjer mladenačkog života prožetog vjerom. Skup je to svjedočanstava spontano ostavljenih nakon smrti mladića koji je na mladenački način rijedak u današnje vrijeme živio svoju vjeru.
Cesto je znao kupovati knjige o njemu dragim temama poput Biblije, koju je uvijek držao uz krevet te Euharistije koju je živio svakodnevno te živote svetaca.
Uz šaljive videa koja je snimao s svojim kućnim ljubimcima spremao je i prezentacije o potrebi volontiranja za svoje prijatelje.

Moj sin bio je radostan, duhovan, ali i šaljivdžija te iznad svega osjećajan na potrebe ljudi, uvijek je znao kako se približiti drugima i pripomoći, osobito svojim prijateljima.
Svjedoći u knjizi Karlova majka Antonia te nastavlja kako je često znao zamoliti :"Majko moramo pozvati ono tužno dijete kojem se roditelji rastavljaju", ili se je zaustavljao u razgovoru s imigrantima te ih pozivao u svoj dom.
Nakon njegove smrti mnogi su me zaustavljali da mi ispričaju misao, djelo ili gestu koju im je napravio.
Kad me pitaju kako uspijevam biti smirena i ne gubiti nadu odgovorim da je to još jedan dar mog sina. Ohrabreni primjerom njegovog kratkog života moramo svi naučiti živjeti u danu koji je pred nama. Preko njega sam se još više približila Crkvi, Euharistiji te čitanju Biblije koju nisam razlikovala od Evanđelja u svojoj mladosti. Svoje svjedočanstvo Karlova mama završava riječima kako je sve to čudesnog djelo Gospodnje!


Karlo je preminuo 13. listopada 2006. godine nakon kratke i teške bolesti u bolnici Sv.Gerardo u Monzi. O njegovim posljednjim danima te smirenosti i blagosti i u teškim bolovima svjedoci osoblje i liječnici bolnice, zadivljeni primjerom mladog bolesnika.

U milanskoj biskupiji prikupljanju se svjedočanstva za moguću beatifikaciju ovog mladića.

Na Karlovu računalu pronađene su mnoge poruke. Na jednoj je napisao: "Svatko se rodi kao original, a mnogi umru kao fotokopije!"

Post je objavljen 27.10.2007. u 18:26 sati.