Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rejban

Marketing

Dinamo - Barcelona 25. studenog? I još riječ-dvije o vinancijama

Ronaldinjo

Pročitao sam komentar Zorana Milanovića kako se vozio u Samobor i da je od silnih HDZ-ovih crveno-plavih plakata pomislio da dolazi Barcelona. Moram priznati mu je komentar vrhunski. Infantiliziranje neke prijetnje je jedna od odličnih metoda za otklanjanje iste. Ali postoji nešto na tim plakatima što me posebno iziritiralo.
"Porez na auto, kuću, vikendicu?" - "HDZ - protiv novih poreza" Pa mater vam ljubim nedojebanu. Ako je HDZ toliko protiv tih poreza šta ja koji kurac plaćam 250 kuna godišnje poreza (ili šta je to već - ma u principu zaboli me - plaćam ih) na auto? Što to nije porez ako se nekako drukčije zove? Ma mislim, tako mi je svejedno jer od iduće godine neću morati plaćati jer će mi auto biti stariji od deset godina. Ali svih ovih godina plaćama to. Štagod to bilo.
HDZ protiv poreza na vikendicu? Pa ja onda plaćam 1000 i nešto sitno kuna godišnje onda? U državi u kojoj se stranka na vlasti protivi visokim porezima i želi smanjiti breme narodu? Daj odite nekom drugom maljat oči molim vas. I nemojte mene zajebavat.
Da. HDZ je protiv novih poreza. Ali HDZ također je za dodatno zaduživanje države, što kad se svede na zajednički nazivnik ispada - isto. Jer kad svi oni računi od MMF i raznih drugih međunarodnih banaka dođu na naplatu, tko će ih platiti? Neće HDZ, već će građani ove države. Da se izrazim ovako više narodski viši porezi - zaduživanje države = "Nije govno nego se pas posro." Također je fiskalna politika koju je HDZ vodio ove prošle četiri godine bila katastrofalno loša. Jedan moj prijatelj koji je vlasnik poduzeća koje posluje s državom mi je rekao da za vrijeme SDP-a su potraživanja koja je on imao prema državi bila obično naplaćivana unutar mjesec dana. Čim je HDZ došao na vlast taj rok se produžio na tri mjeseca. Danas, tek za šest mjeseci očekuje plaćanje za poslove koje je obavio prije mjesec dana. Talk about podržavanju privatnog poduzetništva...
O grijesima HZZO-a da ne pričamo. HZZO ljekarnama isplaćuje potraživanja tek nakon šest mjeseci. To znači da ako želite pokrenuti ljekarnu u Hrvatskoj prvih šest mjeseci radite na čistom gubitku. Posebno ako otvorite ljekarnu na vrlo dobroj lokaciji i ako niste dovoljno financijski snažni da šest mjeseci poslujete s ogromnim gubicima.
Zaključak: Molim vas nemojte dati tim diletantima, malim dušama i pijandurama da nam uništavaju domovinu još četiri godine. Ako ništa dajte priliku nekom drugom. Od ovih nikako ne mogu biti gori.

P.S. Registrirao sam nekolicinu zanimljivih domena za ovo predizborno vrijeme. :)

BIG-BRADER.TK
BIGBRADER.TK
HRVATSKA-DEMOKRATSKA-ZAJEDNICA.TK
HRVATSKA-NARODNA-STRANKA.TK
HRVATSKADEMOKRATSKAZAJEDNICA.TK
HRVATSKANARODNASTRANKA.TK
HRVATSKASELJACKASTRANKA.TK
HSLS.TK
JEBANJE.TK
REJBAN.TK
REJBANKE.TK
ROZE-REJBANKE.TK
SOCIJALDEMOKRATSKA-PARTIJA.TK
SOCIJALDEMOKRATSKAPARTIJA.TK

SOCIJALDEMOKRATSKAPARTIJAHRVATSKE.TK
SRPSKE-KURVE.TK
IVO-SANADER-JE-PEDER.TK
IVOSANADERJEPEDER.TK
ZORAN-MILANOVIC-JE-PEDER.TK
ZORANMILANOVICJEPEDER.TK
IZVINJAVAM-SE-HOMOSEKSUALCI-SU-OBOJICA.TK
GLASAJTE-ZA-HDZ.TK
GLASAJTE-ZA-SDP.TK
MA-SVI-SU-ONI-U-KURCU.TK
A-DA-SVI-ONI-ZAJEDNO-ODU-U-TRI-PICKE-MATERINE-HDZ-I-SDP-UPITNIK.TK


Post je objavljen 28.10.2007. u 16:38 sati.