Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/infosvijet

Marketing

Google Adsense

Što je to?
Google Adsense je affiliate program koji vam dostavlja slikovne ili tekstualne ili jedne i druge oglase na vašu stranicu blog/ukoliko imate! Adsense, ukoliko se prijavite, pregledava vaš sajt i dostavlja oglase koji su prilagođeni sadržaju vašeg sajta. Svaki put kad neki posjetitelj klikne na pojedini link, dobivate nešto novca po svakom linku. Koliko dobivate, ne mogu vam reći jer nije toćno definirano, još ni ja nisam postao korisnik ( ćekam da me prihvate – malo dugo traje, ali isplati se ), te protivi se njihovim pravima da govorimo koliko zarađujemo, tako da je to zasad tajna, ali ni sam neznam jer još čekam da me prihvate! Osim linkova, na vaš sajt Google Adsense može staviti i Google pretraživać. Kad netko pretražuje pomoću njega i klikne na link koji je sponzorirana veza ( o tome pogledajte gore na postu AdWords ) a ti linkovi budu prvi po redu nakon pretraživanja, također ćete dobiti novac po kliku na te linkove.

Ukoliko se vi želite reklamirati, Google ima i riješenje za to – Google Adwords. Više o Adwordsu pogledajte u postu iznad! U stvari, linkovi koje Adsense reklamira - to su Adwords članovi!

Kako radi?
Nakon što se uspješno registrirate, dobit ćete upute za dalje i vaš HTML kod koji kopirate:
-ukoliko imate blog: u vaš template ( pozadina, predložak ) ispred body taga na kraju stranice u HTML kodu predloška ( za one koji ne razume, neka mi ostave komentar )
-ukoliko imate web stranicu: dosta je staviti ispred body taga na indexu - prvoj ili početnoj stranici
Tada će se poćeti prikazivati Adsense oglasi na vašem sajtu.

Prednost je i što možete mijenjati izgled, poziciju i vrstu linkova/oglasa tako da ga možete prilagoditi vašem sajtu!

Referali
Nažalost, mislim da Googleov Adsense program ne podržava referal uslugu, no nisam siguran, pošto još nemam aktivan Adsense account.

Registracija
Registracija je vrlo jednostavna:
1) Kliknite ovdje ili na dnu posta na "PRIJAVI SE!" i stići ćete na početnu stranicu Google Adsense programa
2) Na stranici ćete naći gumb "Prijavite se sada >>" - kliknite na to!
3) Dobit ćete formular koji morate popuniti, ali OBAVEZNO morate dati sve točne podatke: ime, prezime i adresu da znaju kome trebaju isplatiti, a e-mail da možete aktivirati vaš Adsense account
4) Kad sve to uspješno riješite, primit ćete e-mail poruku od njih sa uputama za aktivaciju accounta
5 ) Tada ćete morati čekati da oni prouće vaš sajt ( blog/stranicu ) - poprilično se dugo čeka, a nekad i kraće, kako kada, ali isplati se!!!

Zarada
Koliko ćete zaraditi, najviše ovisi o vama! Vaš sajt treba biti uspješan da bi imali puno posjetitelja koji će klikati na vaše linkove sa strane Adsense programa, a zarada se dobiva po kliku. Koliko se dobiva, kako sam gore naveo, neznam, nesmijem reći i nije definirano - može varirati!

Mislim da nude izbor isplate pomoću čeka i bankovnog računa!

Vjerovati ili ne???
Kao i za svaki drugi affiliate program, i za ovaj jamčim da možete vjerovati jer oni zarađuju na vama i ne isplati im se varati! Probajte jer ništa ne gubite, tj. možete samo dobiti!

PRIJAVI
SE!


Sretno i zaradite što više!

Btw. Ukoliko na početku budete sporo zarađivali, ne brinite! Ne budite skeptični! S vremenom će krenuti!
Za pitanja i primjedbe, ostavite komentar!!
Molio bih one koji su uspjeli da ostave komentar kako bi uvjerili druge u učinkovitost!


Post je objavljen 27.10.2007. u 23:47 sati.