Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guest01

Marketing

Izlaganje vlastitog mišljenja

Koji motivi mogu biti za izlaganje vlastitog mišljenja na blogu, u razgovoru ...?

Motivi mogu biti zelja za cavrljanjem, zelja da se covjek olaksa-isprazni, da cuje tuđe misljenje, čuje pogled iz drugog kuta, produbljivanje nekog odnosa, zelja za potvrdom ili ohrabrenjem, hvalisanje ili čisti ego-trip, ima naravno jos mnogo razloga...

Meni izrazito zanimljiv motiv je čuti tuđi odgovor i promatrati koja je moja unutarnja reakcija na njega. I to naročito ako je vanjski odgovor neslaganje, sumnjicavosti, neodobravanje...

Zašto?
Jer mi to pomaže u dolasku do istine.

Kako?
Ako smatram da je moje mišljnje istinito, a kako težim k' istini izlaganje mog mišljenja i dobijanje feedbacka moze mi puno pomoci u brušenju te istine.

Bilo koji osjecaj ugrozenosti, nelagode, zelje za obranom misljenja ili uvjeravanja u meni, pokazuje mi da nesto nije skroz stabilno.
Ili nije stabilno moje misljenje, odnosno neki njegov dio, za koje sam vjerovao da je istinito.
Ili nije stabilno moje vjerovanje u tu istinu odnosno vlastito mišljenje. A to zapravo znaci da vjerujem u neke druge neistine, koje mi smetaju da budem potpuno siguran u izraženo mišljenje.

U prvom slučaju dublje zaranjanje me vodi u odbacivanje onog što je neistinito, a u drugom slučaju isto tako sretan . I naravno, otkrivanje onog što je istinito.

Osjecaj sigurnosti i mira na tuđe neslaganje pokazuje mi da sam u istini i to stabilno sretan.

U svakom slucaju, komentari na blogu su super stvar sretan, a ovdje su apsolutno dobrodosli.



Post je objavljen 25.10.2007. u 11:21 sati.