Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pedesetplus

Marketing

Alles gut

Ništa mi neće ovi dan pokvarit
ni lupeži, barbari, ni glupi političari,
ni umišljene čunke, ni zli komentari,
ni generali, ni svjetski vladari.

Alles gut. Idemo unatrag u Dan Grada. Vraćanje unazad je dobro za koncentraciju, kaže Dinko. A ja, ako ga sad ne stavim, neću nikad. Upravo se moj i ja pukli s kapučino tortom iz Bobisa. Prethodilo je gledanje vatrometa iz prvog reda partera, tj. na putu kući sa parkinga na Osejavi.
Kaže on – a ovo je onaj dječji.
Image Hosted by ImageShack.us

Prije toga koncert TBF-a na Kačiću. Odradili sat vrimena priko ku… i nakon toga – laku noć. Pederi. Doduše i nije bilo publike. Dan grada od ku… i priko ku…kažu svi . Ja nadodajem - grad od ku… , narod od ku… i vlast od ku…
Image Hosted by ImageShack.us

Sicky snima a ja njih i njega da se uvjerite koliko je bilo krcato svita, veselo i napeto.

Ne bi ni mi vjerovatno izišli ko većina građana da nismo bili pozvani po ne znam koji put na Global tours prezentaciju zdravog spavanja na fantastičnoj garnituri od 2000 Eura. Nije mi se kužinavalo, reko ajmo na njihovu večeru, a dobićemo opet i koje putovanje. Dobili Istru u kojoj smo već bili, pa se ljubazno zahvalili na večeri i požurili na glavnu feštu uoči Dana Grada.
Nešto malo klinaca se cunga i beživotno kljuca glavom… gdje nam je radost… pa slavimo Dan voljenog nam grada. Sitih se Splitskih proslava Dana grada, šušura, svi veseli, razdragani. Maaalo svita u nas, tu i tamo koji sikjuriti i hadezejski poglavari koje nitko nije bira.
Kažu mi da su u nedostatku zaslužnog kadra među svojim redovima, nagradu Grada dali Ljilji Vokić za posebne zasluge u prošlosti. Ne znam koji sam to dio razvoja grada propustila niti se sićam da sam je vidila bar na kafi isprid njihove kafane. Isto tako ni sve osuđene generale – njihvom zaslugom proglašene počasne građane. Neka svita, svak triba iskoristit svojih pet minuta slave. I moći. Srezali i proračun. Fali para. I kome će oduzeti nego građanskim udrugama.
Pa onda nadoknađuju proslavom. Fala im, ma mogli smo i bez toga. Potrošilo se sigurno više nego što su zakinuli građanima.

Ništa mi ne može ovi dan pokvarit.

Amo unazad ..popodne … odmaranje uz PeCu., ručak častio Grad i to po prvi put bez gužve i navale oko spize.
Nešto se narodu ne da, pun im ku… svega. Sram te bilo 50plus, tu rič ravno 7 puta. A nisam ja takva, to sam danas čula od naroda. A koliko će tek ta sočna rič bit frekvantna za vrime preizborne borbe. Oćel uopće iko u gradu na izbore ? Ionako se naša ne konta. Po mojoj procjeni je narod bojkotira Dan Grada. Il je većina po bilom svitu, ovo je vrime od vijađa dok se još Euri nisu otopili u novoj navali poskupljenja komunalija.

Isto se gigantski rižot cool tempom izio.
Image Hosted by ImageShack.us


Prije toga sam uživala u konačno lipom jutru bez obaveza, frke, bez bolova – ranom zorom Voltaren čepić i tablete. Još uvik mi je dobro. I ako mi pun misec da zaspat – ništa mi neće ovi dan pokvarit.

Kao ni jučerašnje veće s Ankom Makarankom, Ivnom, Wesom, Vicom i Mišom. Nitko se od drugih blogera i anonimaca nije pojavio, konoba samo naša, naručena peka - savršena, čak nam je Dane malo zasvira i zapiva.
Image Hosted by ImageShack.us

Topli pozdrav svima koji nisu došli.
Image Hosted by ImageShack.us

Lipo druženje uz interesantni zaključak večeri – ništa nas ne može bolit – kaže bloger Wes jer po kvantnoj fizici ne postojimo. I projekcije, a ne judi, se uvalili u vječnu priču - ko smo, što smo, odakle smo, kuda idemo…za vanzemaljsko porijeklo saznasmo od Miše - eksperta za životne nepoznanice. I da je sve negdje zapisano. Al se ne zna. Neki opet tvrde : zna se.
Bilo je dobro, ne znam kako sam izdržala jer sam se kasno vratila iz Splita nakon još jednog oproštaja sa my precious koja je otputovala u Rijeku da prezentira radionicu Art for social transformation. Lipo da ima judi koji i na tome rade. Al ih je malo.
Image Hosted by ImageShack.us

Otpratili smo Linu nakon razgledavanja St. biennala grafike- ima i ona jedan izložen rad. Povratak doma je bio uz nebesku predstavu.
Image Hosted by ImageShack.us

Ova gori je je za Milorda... lipo je i kad nije lipo,
Image Hosted by ImageShack.us

a i u vas zavejao sneg…
Image Hosted by ImageShack.us

kaže moja draga gošća Anka Makaranka Beograđanka,
Image Hosted by ImageShack.us

dok Bilko u košarici za kruh glumi da nije odavde.

Alles ist gut. Ništa mi neće ovi dan pokvarit.

Post je objavljen 25.10.2007. u 00:53 sati.