Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Pas...imaš blata u ušima

Došlo je kišno i prohladno vrijeme...pravo ludilo za malog labradora...a ni njegovom ludom gazdi nisu mrski kiša i blato.belj
Navlačite nekoliko slojeva majica da vas štite od hladnoće, a preko toga nepromočivu jaknu s kapuljačom, tople čarape, hlače od skoro pa nepromočivog materijala i udobne i nepromočive planinarske cipele. Spremni ste ko za Himalaju.
Pas, a jesi li se ti obukao?...Jesam, jesam, pa što ne znaš da sam promijenio ljetnu za zimsku dlaku?! Oooo da da, mali pas izgleda kao medvjedić u tom svom zimskom izdanju.
Vaša uobičajena ruta za šetanje je pusta. Po koji čiko koji smrknuto pod kišobranom juri kući na toplo i samo dva vlasnika psa koji su hrabro izašli na ovo ludilo od kiše i hladnoće. Ma super...barem ćete se u miru izjuriti sa svojim malim dlakavcem. Zapravo, prvo će mali dlakavac sam luđački juriti po najvećem blatu, mokroj travi, lokvama, a onda kad se dobro natopi i promijeni boju u blatnu, doći će do vas i pozivati vas na igru...jedva ste dočekali...kao malo dijete veselo pljaskate po lokvama i špricate psa koji veselo skače oko vas i pokušava jezikom uhvatiti sve kapljice koje prema njemu lansirate, pa mu bacate lopticu u najveće blato i smijete se njegovoj zbunjenoj njušci dok uklizava u maniri najboljeg nogometnog stopera i ne može se zaustaviti kraj lopte nego odskliže u obližnju lokvu, pa jurite po mokroj travi do klupica koje ludi pas sa zadovoljstvom preskakuje i juri za vama dok mu oko njih bježite.
Kada vas je ludo pseto dobro izmorilo, kao spas na vidiku se pojavljuje mladi zlatni retriver koji veselo prihvaća igru sa vašim psom. Koji mali luđaci...jurnjava, sklizanje, lokva, blato, jurnjava, navlačenje štapa, navlačenje neke igračke, navlačenje jedno drugoga pa preskakuju jedan preko drugoga pa se opet malo valjaju u blatu....iako se sve cijedi sa vas i užasno vam je hladno jer je temperatura zraka tek nešto iznad nule, žao vam je prekidati male zaigrance u njihovim vragolijama.
No prsti na rukama već polako trnu i vrijeme je za poći kući...kada se prestao igrati i mali pas skuži da bi bilo fora malo doma u toplo, a i poklopati nešto ne bi bilo na odmet...sigurno si i ti gazda gladan, jel da, to ja zbog tebe jurim prema autu da što prije dođeš doma, zgriješ se i poklopaš nešto fino i popiješ čaj...ja ću se zgrijati na svom jastuku i poklopati porciju mmmmmm finog dehidrata...ajmo gazda, šta si tako spor?! Ili me ti gazda ne čuješ jel imaš blata u ušima?wink


Post je objavljen 24.10.2007. u 09:12 sati.