Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

HRTV uništa

Gledao sam sinoć HRTV Dnevnik. Tri puta sam vidio predsjednika. Prvi puta je dao izjavu o Zmagu Jelinčiču, drugi puta o Vladimiru Zagorcu, treći puta o Juri Radiću. Ako ste i vi gledali uočili ste sva tri puta isti kadar: jedno lice s predsjednikove desne strane i pola lica s predsjednikove lijeve strane. Ispalo je kao da su to neki sufleri ili znatiželjnici, već kako se uzme. Ni blizu!
Evo kako je bilo.
Pola lica je pripadalo sisačkom gradonačelniku. Cijelo lice je lice Darka Sertića zbog kojeg je predsjednik Mesić i došao u Sisak. Darko Sertić je sisački đak koji je pokrenuo Applied Ceramics Sisak; doveo je u Sisak svoj već razvijen uspješni biznis iz Amerike. O svom trošku školovao naše dečke u svojoj centrali u Americi, oživio tvorničke hale negdašnjeg metalurškog giganta u Sisku, dopremio strojeve kao da su iz petog elementa izašli i pokrenuo proizvodnju nečeg što ovdje zapravo nitko i ne razumije pravo. Ti strojevi iz neke specijalne keramike i safira mikronskom preciznošću rezbare nešto što služi nekim drugim specijalnim strojevima. Lako ćete naći web site pa sami provjerite.
Elem, čovjek je doveo svoju high tech proizvodnju. Sve to bez nama tako drage pompe i tako dragih tuđih novaca i veza.
Pa je tako i predsjednik došao u Sisak otvoriti proizvodnju, čestitati na zapošljavanju stotinjak mladih Siščana i uveličati događaj.
Tom je prilikom predsjednik održao i govor. Govor je bio toliko dobar i inspirativan da ja sada vama ne mogu to dočarati jer ne želim učiniti verbalni delikt. Pa je i nacionalna TV skužila da rečeni događaj vjerojatno i nije baš nešto nego da se predsjednikova ekskurzija može iskoristiti da još malo čujemo o našim herojima Jelinčiču, Zagorcu i Radiću.
Sa Sertćem u pozadini kao nekim tko se progurao iza predsjednikova ramena da i njega kamere zabilježe.

Jebemti život. I takvu HRTV. Čovjek je doveo high tech industriju u grad koji se još uvijek oporavlja i zaposlio 100 ljudi. U zemlju gdje je i tvornica žigica propala, čovjek je doveo proizvodnju nečega što se, koliko ja shvaćam, ne proizvodi nigdje u Europi. U konačnici, i predsjednik je zato nazočio. No naša je TV kamarila trčala za predsjednikom da od njega dobije velevažno mišljenje o Jelinčiču i Zagorcu. Fućka se njima za život kad su spletke zanimljivije.
Kraj takve TV možeš vjerojatno i satelit lansirati a da vijest dana bude konj što ga je Zagorčeva prijateljica dobila na čuvanje. Luda zemlja, kažem vam!


Post je objavljen 24.10.2007. u 00:50 sati.