Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ramboa

Marketing

Anketa

Naoružani najmodernijim tehničkim pomagalima,kao što su mikrofoni, snimači, slušalice..., naši su se vlastodržci uputili na ulice našeg Grada, u nadi da će na taj način doći do najpreciznijih podataka o javnom mijenju, vezanim za predstojeće izbore. Prvenstvena svrha ove ankete je uputiti javnosti poruku da je njihov rad ispravan, koristan i dobrodošao za narod, no stvari se baš i nisu odvijale onako kako su očekivali...

Toma R: Kako ćemo mi ovo delat, g.Gradonačelniče? Od kudaj ćemo počet?
g.Gradonačelnik: Kaj kako? Daj vamo taj mikro..ovaj..mikrofrom, pa ću ti ja pokazat. Ti se pretparavaraj....hmmm...evo ga, pretvaraj da si samo tuj u prolazu. Ajmo....Hm..Oprostite gospon, a za kega ćete vi ovaj, mislim..glasat na izbori?
Toma R: Joj g.Gradonačelniče, pa kakve to gluposti mene pitate? Koda vi neznate da ću ja glasat za naše..pa nis ja...
g.Gradonačelnik: Kaj delaš beno jedna? Pa ti se trebaš pretvarat kaj da se mi nepoznamo i lipo samo kazat: za adeze i gotovo. Ajmo opet. Za kega ćete glasat?
Toma R: Ja ću glasat za adeze i gotovo.
g.Gradonačelnik: Bravo Toma, ajd sad ti mene pitaj.
Toma R: Pa kaj ću vas pitat kad znam za kega ćete glasat? Pa sad ste meni rekli, nima ni deset sekundi. Kaj se nesićate?
g.Gradonačelnik: Ma znam ja dobro kaj divanim, al moraš ti mene pitat kako bi na kraju bilo više postotki za nas. Pa nećemo sad prosipat glasove samo tako. Pitaj.
Toma R: Dobro, dobro..kaj se odma ljutite. za kega ćete glasat?
g.Gradonačelnik: Za...ovaj, adeze i gotovo.....Kako je bilo? Kako je bilo? Jesam li to lipo rekal? Daj pusti da čujem.
Toma R: Meni se činilo dobro, al neznam vam ja to vrnit, pa da čujemo. Neka, posle ćemo preslušavat. Ajmo mi dalje još kega najt.
g.Gradonačelnik: Lej ovega, ovaj mi se čini kaj naš. Oprostite gospon, hmm ovaj, mi smo iz adezeja i delamo anketu o temu ki će za kega glasat na izbori, pa ovaj..mislim...ako bi vi tili nami reć da..ovaj, upotpunimo anketu..?
Građanin I: Hvaljen Isus i Marija. Uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom, i šalji glas svoj HDZ-u, jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima, od istine će uho odvraćati, a bajkama se priklanjati, reče Pavao...
g.Gradonačelnik: O Velečasni, to ste vi. Pa, ovaj, nis vas prepoznal u timi trapericami i s tom pankerskom frizurom. Malo ste mi čudni bez oni haljin kaj stalno na misi nosite, al fala lipo za odgovor.
Građanin I: ...Stoga, pripravljen mi je vijenac pravednosti kojim će mi u onaj Dan uzvratiti Gospodin, pravedan sudac; ne samo meni, nego i svima koji s ljubavlju čekaju....
Toma R: Ajmo dalje g.Gradonačelniče. Ja nis bil na misi od Božića, pa da me ne počne špotat, a ja ovo za snimanje neznam ugasit. Pa nebi bilo lipo da svi čuju.
g.Gradonačelnik: Evo, ovega ćemo. Dobar dan. Za koga ćete glasat na izbori?
Građanin II: Esil ti to mene naša ođe zajebavat? Nasred ceste, eli? Ma na ti figu što ću ti ja reći za koga ću glasat. Na. Evo viđe je. Nijesam ni ja pobenavio, da ti rečem, pa da me sjutra u bajbokanu strpaš, eli? Ma sad ću ti zakačit policiju za vrat...okani me se, čovječe. Bjež od mene.
Toma R: G.gradonačelniče, a da ovega stavimo kaj neutralneg?
g.Gradonačelnik: Stavi ga kamo ćeš, samo bižmo odavde...uff, puff...ajd sad ti Toma malo pitaj, kaj sve moram ja?
Toma R: Dobro...Oprostite gospa za kega ćete glasat..?
Građanka I: KAJ? Upomooooć, pedofili, pedofili me napadaju...upomoooć..
Toma R: Pa gospa kakvi vas pedofili spopali, pa vi imate skoro sto godin, a pedofili su oni kaj...
Građanka I: AHA, sad smo se počeli i vriđat, kaj ne? E da znaš da zate i tvoju bratiju baš neću glasat. Neću pa morete me odma ovdi silovat, al neću. Glasat ću za oneg lipeg Milanovića iz esdepeja, baš u inat tebi i tvojimi. Jesi sad čul.
Toma R: Jesam, pa kaj. Ni netrebate zanas glasat. Nećemo mi propast. Samo da znate kad mi dojdemo na vlast....Kamo ode? A čudneg svita. Oprostite, oprostite, mi radimo anketu za adeze i u ime adezeja, pa bi nas zanimalo za kega ćete glasat na izbori?
Građanka II: (toooof, torbicom po glavi) !!!???#$$%#"%€@GRRR...
Toma R: Joooj, ma jebemti ja ovu anketu. G.Gradonačelniče, ja mislim da je bilo dost za danas. Kaj vi velite?
g.Gradonačelnik: I ja mislim...ovaj, još ćemo glavu izgubit, hm,hm...a osim tega moremo g.Zastupniku pušćit samo ona prva tri kaj su bili zanas, pa ćemo tako reć da su svi ispitanici bili zanas i da imamo sto-posto glasovi, kaj znači da je narod uz nas i da dobro obnašamo vlast.
Toma R: Ma moremo mi njemu pustit sve. Ionako ćemo reć da je sto-posto za nas, a samo tri njiova.
g.Gradonačelnik: Kaj sto-posto? Reš ćemo sto-petnajst posto, a njiova samo tri.


Post je objavljen 23.10.2007. u 19:13 sati.