Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Susret s unutarnjim mirom

Iskreno, mislim da većini ljudi ovaj post i neće biti baš previše koristan - u njemu iznosim neka svoja trenutna razmišljanja o unutarnjem miru - ako vas baš stvarno zanima, nastavite dalje, inače vratite se u utorak kada ću objaviti novi post.

Neposredno prije nego što sam napisao ovaj post imao sam nekih negativnih misli i nisam se baš osjećao dobro fizički. Sjeo sam za komp i kao i inače išao iskreno pisati o tim mislima. Kroz kratko vrijeme vidio sam da su te misli samo površinski sloj koji kada sam osvijestio, nije imao više nekog pretjeranog utjecaja na mene i bio sam u stanju otići sloj dalje. A sloj dalje sam naišao na unutarnji mir. I u tom trenutku sam znao da je to tema sljedećeg posta. Inače, jučer (kada je i napisan ovaj post) razmišljao sam u toku dana o socijalnoj anksioznosti, potaknut Neinim postom - i koliko god o tome razmišljao, na kraju sam uvijek dolazio do istog odgovora - unutarnji mir. Konkretno, do iskustvene spoznaje da u svakom trenutku postoji dio mene koji je unutarnji mir i da mi je taj dio dostupan. Nakon toga bi mi dolazile druge misli i nanovo i nanovo bih zaboravio taj dio o unutarnjem miru. Sve do navečer kada sam potaknut negativnim mislima išao iskreno pisati o njima - i tada sam se susreo sa unutarnjim mirom, trebao sam stati nekoliko minuta i jednostavno sam bio i tek onda sam mogao nastaviti sa pisanjem ovog posta.
Unutarnji mir je odgovor na većinu, ako ne čak i sve (moje) probleme. To je ono što sada znam. Ono što vam ne znam reći, u ovom trenutku, kako da se i vi susretnete sa vašim unutarnjim mirom. I zato sam i rekao na početku, da vam ovaj post i neće biti previše koristan. Ali tko zna, život je čudna stvar, možda se i to ubrzo promijeni...

Ono što znam je da ako sam u kontaku sa tim unutarnjim mirom, ne postoji teži, ni lakši put - jer ništa nije teško.
A one negativne misli sa početka posta? Više se ni ne sjećam koje su bile. sretan

Lipi mah do sljedećeg posta.

Post je objavljen 19.10.2007. u 08:44 sati.