Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/biti0mlad

Marketing

NASLJEDOVANJE I SLUŽENJE

Danas slavimo svetoga Luku evanđelistu. On potječe iz poganske obitelji, što znači da nije upoznao vjeru u jednoga Boga od svojih roditelja. Najvjerojatnije se obratio na propovijedi sv. Pavla apostola, koga je i pratio kasnije na misijska putovanja. Napisao je Evanđelje i Djela apostolska. Donosi nam bogat sadržaj iz Isusovog života, a jednako tako i iz života prve kršćanske zajednice.
Možda se pitamo što je potaklo ovog čovjeka da nasljeduje Krista i služi braći ljudima, iako je bio liječnik po struci.
Odgovor nam može dati nebo. Onaj tko upozna Boga u pravoj vjeri i u srcu se opredjeli za Njega ne postavlja više pitanja, ne filozofira mogli bi ovako ili onako, bilo bi bolje ovo ili ono, zašto baš tako, to tako ne moži itd., nego jednostavno iz dana u dan uzima svoj križ, sve svoje teškoće i probleme stavlja u Božje ruke i jedino je što pita, Gospodine kamo da idemo Ti imaš rijeći života vječnoga. S takvim opredjeljenjem se onda samo traži što je volja Božja i nju se izvršava iz dana u dan.
Ne mora to biti nešto veliko, nije nam svima dano da činimo velika djela, svakome prema njegovim mogućnostima. Dosta je majci da bude prava majka, ocu da dosljedno izvršava svoj očinski poziv, djeci da u ljubavi i poslušnosti žive svoj život. Krist nam je pokazao kojim putem treba ići, otkrio nam je najdublju istinu koja nas vodi do sretnog i blagoslovljenog života. Pa nema razloga da mu ne vjerujemo i ne idemo za njim.


Post je objavljen 18.10.2007. u 06:39 sati.