Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/islak

Marketing

oprez! : Alzheimer Dementia!!!!

9 godina. Toliko traje naš put. Mama ima 69, tata 73 a ja 35 godina. Skupa imamo 177 godina životnog iskustva. Ako se nisam zabrojila. Uglavnom,htjela sam istaknuti da nas cijeli život nije naučio o ljudima koliko poslijednjih 9 godina.
Eto tako. Gdje su nestali svi ti ljudi? Na sve strane ih je bilo,svi su dolazili,na par dana,tjedana, preko ljeta...Zvali,slali čestitke i pisma...Pozivali u posjete,izlazili s nama,jeli,pili,smijali se i plakali kod nas. Mislili smo daimamo veliku,skladnu obitelj.
Krivo smo mislili.Imali smo hrpu niškoristi. Nestali su skoro svi,kao mjehurići od sapunice. I naše iluzije o čvrstim obiteljskim i prijateljskim vezama,građenim i njegovanim cijeloga života. puf! nema više...Iluzija.
i dobro,bar se raščistilo dosta toga...Ipak,ne mogu se oteti dojmu da je mama kojim slučajem oboljela od bilo koje druge bolesti,svi bi oni hrlili s vrćicama punim voća i otvorena srca,željni pomoć i utješiti,pokazati potporu... Pa što je onda drugačije s Alzheimerom? Ne znam i ne da mi se izmišljati isprike i objašnjenja.
Znam samo da mi se čini kao da postoji tajni zakon koji kaže da je kod ove i ovakvih bolesti u redu otpisati i prijatelja i brata...Nitko se ne grize što su nas ostavili same. Jer "ona više i tako ništa ne zna".
Znam samo da umjesto posjete i vrećice voća ja dobivam 100kuna i "kupi mami neštood mene" i obavezno "tvoja mama je sretna da te ima,ti ćeš u zlatnim cipelicama u raj,blago njima,samo bog ti tomože platit..." OK,najiskrenije, mislim da oni i ne čuju kad im kažem da sam ja ta koja je sretna da imam mamu...i baš me briga!
I malo tko pita kako smo ja i tata i kako mi sve to izdržimo sami. Nitko od naših bliskih i dragih ne osjeća potrebu zaboraviti na sebe i učiniti nam radost i posjetiti mamu,popričati s njom,nasmijati se s njom...
Osjećam kao da je mami oko vrata obješen nevidljii znak :Oprez! Alzheimer! I vrijeđa me to i boli. I pišem ovaj blog,da ga može pročitati tko god želi. Želim da ga pročita onaj koji je na istom putu i zna-nije sam.

Post je objavljen 18.10.2007. u 00:19 sati.