Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Otišao je još jedan kickboksač - Toše

Jučer sam od prijatelja i suradnika na ovom blogu dobio sljedeću poruku:

"U ovom teškom trenutku kada smo svi u kući u tuzi zbog pogiblje našeg idola Toše Proeskog, šaljem ti moje misli koje sam uspio sakupiti iz glave koja nije sposobna išta smisliti, moja kreativnost zamrla je, jako mi je žao čovjeka, legende i kickboksača."

Neviđeni


Toše Proeski
1981. - 2007.



Trenira kickboxing,
neustrašiv je
i plaši se jedino Boga

(kako je nedavno napisano u novinama)




Pjevačka legenda i prvak Makedonije u kickboxingu Toše Proeski je zaključio svoju misiju zvanu zemaljski život te otišao onome koji mu je darovao anđeoski glas i stas. Toše je uvijek pred koncert pa i pred nastup na Eurosongu vježbao kickboxing. Tako je bilo i pred koncert u Beogradu - nabija kondiciju vježbajući kickboxing.

Sada prijatelju naš i kolega, vježbaj i na onome svijetu, a mi ćemo znati da nas pratiš.

Toše Proeski puno je pridonio promociji kickboxinga i na tome mu hvala. Toliko sam potresen i tužan da mi je nestao dar govora i pisanja. Ne mogu uopće shvatiti da Toše nema i da ga više neće biti, da više neće mawashijem šamarati nevjernog voditelja programa koji mu nije vjerovao da trenira kickboxing. Više nas neće uveseljavati svojim anđeoskim glasom koji nas je izvukao i iz najvećeg „beda“. Plačem i nije me sramota, plačem iako nije muški plakati, ali kada ti ode netko, koji ti se uvuče u uši i pod kožu, i za koga si siguran da ti je kao najdraža rodbina, nije sramota plakati. A Toše bi mi sigurno rekao: “Canta, no llore!“

...Krade mi te cesta
Kradu mi te ljudi
Svako pomalo od osmijeha tvog posudi...
Iza svakog ugla
Stalno netko vreba
Da mi te ukrade
Kada malo sreće treba

....isječak iz Tošine pjesme "Osmijeh tvoj"

Isječci iz nekoliko interwieva s Todorom "Tošom“ Proeskim:
...

Novinar: Malo je poznato da si se bavio kik boksom i da prilično dobro vladaš ovom borilačkom veštinom. Da li ti to služi za samoodbranu, ili...

Toše Proeski: Isključivo za samoodbranu, čak bih rekao da mi kik boks ni za to ne služi, već da se izduvam i da budem u kondiciji kad izađem na scenu. Ranije sam trenirao svakodnevno i prilično mi je dobro sve to išlo, ali u poslednje vreme zbog obaveza oko muzike, jedva da jednom nedeljno odem do sale. Ko zna, možda će naići period kada ću biti u prilici da se više posvetim vežbanju, jer je ovaj sport moja davnašnja ljubav.
...

Novinar: Kažu da život pjevača nije zdrav. Kako održavaš kondiciju?

Toše Proeski: Dugo sam trenirao kik-boks, ali danas nemam vremena za bavljenje ovim sportom. Ali, često znam da skoknem do teretane, a bavim se i jogom koja me opušta. Mnogo se zamaram i treba mi dosta kondicije, a sport je jedini način da čovek čuva i obnavlja sopstvenu snagu.
...

Novinar: Kako se u svemu tome opuštaš? Baviš li se i dalje sportom?

Toše Proeski: Sport mi je druga najdraža stvar u životu, trenirao sam profesionalno odbojku i kik-boks. Momentalno se ničim ne bavim profesionalno, ali rekreativno da, i to često, jer su mi pola drugova odbojkaši, a pola kik-bokseri. Trudim se da ne zaboravim te sportove, oni su mi, kao i muzika, u krvi.
...

Novinar: Vidno ste smršali. Kako vam je to pošlo za rukom?

Toše Proeski: Oslabio sam 12 kilograma. Nisam držao dijetu, samo sam, nakon dvogodišnje pauze nastavio da treniram kik-boks kojim se bavim već 15 godina.



I s moje strane - RIP
Lot333








Post je objavljen 17.10.2007. u 10:49 sati.