Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Igrice sa psom

KOD KUĆE

Kada pas skrene pažnju sa vas otiđite negdje u stanu i sakrite mu se, možete ga lagano dozivati da ga potaknete da vas traži, kad vas nađe dajte mu slasni keksić i porciju veselja i maženja.

Izvedete psa u drugu prostoriju, postavite ga u sjedi čekaj, pokažete mu i date mu da onjuši keksić, odlazite u prostoriju gdje ćete sakriti keksić i sakrivate ga, vraćate se do psa i navodite ga da traži sakriveni keksić, nagrada će mu biti nađeni keksić i vaše veselje popraćeno maženjem kada pas pronađe keksić...ako ga ne pronađe ne budite žalosni, nego ponovite igru tako da keksić sakrijete na neko manje skrovito mjesto gdje će ga pas lakše pronaći, a onda kasnije otežavajte traženje.

Postavite pred psa keksić i date mu da ga onjuši, stavite keksić iza svojih leđa i stisnete ga u šaku jedne ruke, pokažete psu obje zatvorene šake i tražite ga da odabere onu u kojoj je keksić, kad pas pogodi u kojoj je ruci keksić dajte mu ga uz pohvalu. Pripazite da vam ruke nisu zamirišane nekom drugom hranom tako da ne ometaju psića dok odabire ruku. Ako psić ne pogodi gdje je keksić ponovno postavite ruke iz leđa i dajte mu da pogađa. Ako ne pogodi niti iz druge prekinite igru na neko vrijeme...igru treba prekinuti jer će u protivnom pas početi pogađati gdje je keksić, a vi želite da ga on nanjuši, a ne da pogodi gdje je.

Kada pas leži sa glavom među šapama gurnite mu lopticu pred njušku, ako pas zgrabi lopticu i ode pozovite ga nazad i ponovite akciju, nakon nekog vremena kada psu dojadi da ga stalno pozivate nazad i uzimate mu lopticu lopticu će samo gurnuti njuškom od sebe prema vama jer će tako pokazati da niti ne želi lopticu, tada se razveselite i pohvalite psa pa mu opet gurnite lopticu pred njušku, kroz neko vrijeme pas će shvatiti da vam je fora to kako on vama gurne lopticu njuškom pa ju vi njemu gurnete nazad, tako ćete se moći sa psom igrati dodavanja lopticom.

NA OTVORENOM

Jurnjava...bez posebnog objašnjavanja, samo je bitno da galamom i pokretima budete što interesantniji i veseliji vašem psu.

Navlačenje svega i svačega...pas u zube hvata granu, povodnik, omiljenu igračku, uže, a vi hvatate drugi kraj...natežete se tako dok vi veselo odobravate i hvalite psa, naredbom pusti kažete mu da otpusti svoj dio igračke, ako ne posluša naredbu pusti, iščupajte mu igrački iz usta, posjednite psa pred sebe i nagradite ga, nakon toga viknite igra i opet sretno i veselo nastavite natezanje...jednom u deset takvih igri dopustite psu da pobjedi, kako ne bi izgubio motiv za igru, a ostale pute pobijedite vi i tako psu pokažite da ste vi faca.

Bacanje igračke ili loptice u visoku travu ili gustiš i motiviranje psa da tu igračku traži...kada ju pronađe razveselite se pohvalite i nagradite psa...ako ne nađe igračku pomozite mu i kad ju vi pronađete bacite ju na neko manje skriveno mjesto i ponovite radnju.

Preskakanje koje čega...tako da veselim povicima i naredbom hop pozovete psa da za vama pređe neku prepreku...nakon prelaženja prepreke veselje i pohvala. Pazite na ozljede!

Provlačenje kroz koješta...tako da veselim povicima navedete psa da se uvuče u nešto, a vi ga s druge strane krenite dozivati da izađe, kada izađe veselje, pohvala keksić za malog ludog zaigranog psa. Pazite na ozljede!


Ima tih igara i igrica toliko koliko ih vi u raznim kombinacijama možete smisliti...netko je nekada rekao...kada pas nauči jednu igru, ili vježbicu sam će vas tražiti da radite nešto novo i njemu zanimljivo...dan kada pas ne želi nešto raditi je uglavnom dan kada je, ne daj bože, pas bolestan.

UŽIVAJTE S VAŠIM PESONJAMA!!!


Post je objavljen 17.10.2007. u 09:11 sati.