Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melaniehogwarts

Marketing

Utakmica i Michael

Bespomoćno sam lebdjela ispred desnog obruča. Primila sam već dvanaest zgoditaka, a obranila samo pet. Bilo je 120:60 za Ravenclawe, a zvrčki nije bilo ni traga. Čuo se povik s ravenclawskog dijela tribina i trebalo mi je samo par sekundi da ustvrdim da je njihova ekipa u posjedu baluna. O ne! Opet ću morati braniti. Jesse Harp, ravenclawski lovac, već mi se približavao u balunom u rukama. Imala sam dvije sekunde vremena da odlučim na koji ću obruč obraniti. Poletjela sam na lijevu stranu, a balun u desnu. Čule su se ovacije s ravenclawskih tribina. Postigli su još jedan zgoditak. Meni su ramena klonula. Vidjela sam kako me Anna i Clara bijesno gledaju.

Nakon par minuta Gryffindori su postigli novi zgoditak koji sam ja uspjela poništiti još jednim neuspješnim branjenjem. Sad je bilo 140:70, a moja ekipa je već gubila svaku nadu da ću ja uspješno obraniti.

Onda su se dogodile dvije stvari. Halle James je opet jurila prema meni s balunom u rukama. Ravenclawske uzvike, zaglušili su gryffindorski. Annabelle je očito spazila zvrčku i vinula se dvadeset metara u zrak. Halle James je već bila kod vratnica i spremala se pucati. Nagonski sam krenula u desnu stranu kad sam vidjela kamo gleda, no onda sam osjetila još nešto. Osjetila sam da blefira. Osjetila sam da trebam braniti lijevi obruč. U zadnji čas sam krenula na lijevu stranu i vršcima prstiju – obranila! U istom trenutku je i Annabelle uhvatila zvrčku. Gryffindori su se digli na noge, a ja sam osjetila kako mi je srce otišlo u nebo.

***

˝Znao sam da možeš˝, rekao je Michael sljedeći dan dok smo sjedili ispod starog hrasta uz jezero.
˝Ja, iskreno, nisam vjerovala da imam taj vratarski instinkt, ali kad sam osjetila da blefira, znala sam da...˝
˝Znaš, i jučer i danas pričamo samo o tome˝, upao mi je u riječ. Osjetila sam se malo posramljeno.
˝Mislim, sigurno ima još nešto što cura i dečko mogu raditi˝, nastavio je.
˝Hmm, pa ne znam... Možda ovo?˝ rekla sam i poljubila ga.

Onda sam se sjetila onoga što mi je Amelie preporučila, moram mu reći za svoju sposobnost. S velikim žaljenjem položila sam mu ruke na ramena i odmaknula ga od sebe.

˝Michael, moram ti nešto reći.˝
˝Što? Loše se ljubim?˝
˝Ne, nešto drugo.˝

Ispričala sam mu sve. Prvo pomalo nesigurno, a onda sam sve sigurnije i sigurnije opisivala što mi se od prve godine dogodilo u vezi s čitanjem. Završila sam s tim kako mi profesor Lupin nešto skriva. Zatim sam ga upitno pogledala. On je prvo šutio, a onda napokon progovorio.

˝Znam.˝
˝Znaš? Kako? Tko ti je rekao? Sigurno Will, on ne može držati zatvorena usta. Ili Irma?˝ počela sam zbunjeno ispitivati.
˝Ne, nitko od njih. Sâm sam shvatio.˝
˝Ali kako?˝
˝Osjetio sam tvoju prisutnost onog dana kada su bile kvalifikacije˝, rekao je on mirno.

Sad sam bila još više zbunjena. Profesor Lupin mi nije rekao da netko može osjetiti moju prisutnost dok mu čitam sjećanje. Dobro, on mi u zadnje vrijeme ništa ne govori. I Melissa bi to trebala znati. Onog dana kad sam saznala za svoju sposobnost otišla je u knjižnicu i našla hrpu podataka o tome.

˝Objasni mi˝, rekla sam
˝Moja baka je bila čitač˝, počeo je, a ja sam ga iznenađeno pogledala.
˝Ona je imala naviku svako toliko svima nama u obitelji pročitati sjećanja. Naravno, nama je to počelo smetati jer je ona tada mogla čuti i naše misli. S vremenom sam razvio sposobnost da osjetim njezinu prisutnost i onda je opomenem. To sam mogao samo ja. Nitko drugi u obitelji nije razvio tu sposobnost. Nisam osjetio ničiju prisutnost od dana kada je ona umrla, prije tri godine. Već sam skoro zaboravio kakav je to osjećaj. Onda, kad sam na metlobojskom terenu osjetio tvoju prisutnost, pomalo sam se prestrašio.˝
˝Zašto?˝
˝Sviđala si mi se već duže vrijeme, ali ipak nisam htio da mi možeš pročitati sjećanja, odnosno misli. Ali od tada nisam ni jednom osjetio tvoju prisutnost.˝
˝To je zato što me je profesor Lupin upozorio da je to nepristojno˝, rekla sam pomalo razočarano.

Sad su propali u vodu svi moji planovi da vidim Michaelova sjećanja na neke važne trenutke koje možda budemo imali. Onda sam se sjetila nečega.

˝Imaš li kakvu ideju kako da saznam što mi profesor Lupin skriva? Willove i Irmine nisu baš pomogle.˝
˝Pa pročitaj mu sjećanja˝, rekao je on.

Nisam mogla vjerovati kako se toga nisam prije sjetila.


Nadam se da vam se svidjeo post. Sada slijede rezultati ankete:

Koji od ovih blogova, po vašem mišljenju ima najbolju priču?
(Haylie Davis 33.3% 11 glasova)
1.Amelie Delacour 21.2% 7 glasova
1.May Stox 21.2% 7 glasova
3.Melanie Hunter 18.2% 6 glasova
4.Ella Evans 3% 1 glasova
5.Samuele Rose 3% 1 glasova
ukupno glasova: 33

Weee! Treća sam! Haylie Davis sam stavila u zagradu jer je ona u međuvremenu izbrisala blog (tada je imala samo 2 glasa) tako da mi nije jasno kako je netko novi (zapravo 9 novih) mogao glasati za nju ako nije mogao vidjeti priču. Ali dobro. Poosa... =)))


Post je objavljen 15.10.2007. u 19:00 sati.