Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdice

Marketing

Ima li pravde

Zamislite da jedna žena može izgovoriti rečenicu u kojoj kaže da cijeni žene po tome koliko djece je rodila.
Ja koja sam se zaista pronašla u majčinstvu i imala sreće da sam mogla imati i roditi djecu, ja koja sam svoj smisao života našla u svojoj djeci, nikada, ali nikada ne bih mogla tako nešto izgovoriti. Ta je žena imala sreće da rodi djecu, kolike to žene ne mogu. Za nju su to manje vrijedne žene? Ma ni one koje su pošteno i svjesno odlučile
da ne žele roditi jer jednostavno se u tome ne nalaze i ne žele imati djecu samo zato što se to od njih očekuje, zar to nije poštenije nego ih stvoriti i donijeti na ovaj svijet, a patiti će i one jer će nekako u dubini duše misliti da ih dijete ili djeca koče da ostvare svoje snove i ambicije, a naravno da će patiti i djeca jer ona nisu tražila da se rode, a kad su već tu zar ne zaslužuju potpunu ljubav svojih roditelja. Meni je ta njihova odluka daleko poštenija i odgovornija nego imati dijete pa onda na primjer zaspati negdje pijana u automobilu, a djevojčica od 7 godina zove policiju jer joj se mama ne može probuditi. To se nedavno dogodilo. Gdje je tu ljudskost? Što je toj ženi bilo da je to napravila, je li ona željela to svoje dijete, ima li u životu problema koje ne zna i ne može sama riještiti. Gdje je to dušebrižničko društvo da joj pomogne. Da se vrati na pravi put i živi za tu svoju djevojčicu, da ju odgaja u ljubavi i miru i da ju ne osuđuje unaprijed već da gleda da joj pomogne, a ima takvih puno na žalost.
A koliko žena prolazi torture medicinski potpomognute oplodnje jer silno žele svoje dijete, koliko boli i patnje prolaze.
Žene koje bi sve na svijetu dale da zagrle svoje malo djetešce. Pa makar to jedno jedino.
A što je s divnim mama koje su isto tako željele svoju obitelj proširiti s tako očekivanim djetetom, a onda rodi dijete koje je bolesno, dijete koje treba punu pažnju 24 sata i tako godinama. Može li ta majka imati još jedno, dvoje ili troje djece. Hoće li moći biti uz svoje bolesno dijete onoliko koliko to ono zaslužuje, jer nije odabralo da se tako bolesno rodi. Znam pouzdano da ima i takvih super mama, kao na primjer mama male Anje, ali nisu sve žene jednako jake i na žalost nemaju sve podršku ni u svojoj najužoj obitelji, a o široj podršci i da ne govorim.
Cijeni li ta gospođa i mene manje. Jer ja sada kada me netko pita koliko imam djece odgovaram jedno. Trebam li naglasiti da sam rodila dvoje, ali mi je jedno ubijeno. Osim toga pogledajte koliko vrijede naši životi u našoj divnoj, dragoj nam zemlji:

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Tko može propisati takve zakone.
"Tri godine i osam mjeseci, jednu godinu i pet mjeseci."
Kako dođu do tih brojki. Kako odluče koliko je mjeseci zatvora ubojici potrebno da bi se dala pravda ubijenom. Odnosno onome tko ostane iza žrtve. Kome se sve mora dogoditi takva tragedija da zakonodavci shvate da su te kazne ne primjerene i da zapravo na taj način stimuliraju ove monstruozne spodobe koje i dalje divljaju i ugrožavaju sve samo zato jer se ničega ne boje. Ili će naći novaca željnog odvjetnika koji će ga obraniti i za njega izboriti što manju kaznu ili će opet pronaći nekog koga će potkupiti i slično. Ničeg se ne boje.

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

10 godina??????????
Zar samo deset godina??????????
Nemam iluzije da će ubojica mog djeteta dobiti ni blizu ovih 10 godina, a čak i da dobije, sada ima 32, a onda će imati 42. Još je mlad čovjek i njemu će vrijeme učiniti svoje. Naime on će se moći s tim nositi i "bol" će biti manja, meni, Stelinom tati i sestri neće. NAMA SIGURNO NEĆE. Mi umjesto da sada ručamo svi četvero za stolom, ručamo troje i onda idemo Stelici na grob, odnijeti friško cvijeće i zapaliti nove svijeće. Kako netko može pomisliti i na trenutak da će s vremenom biti lakše. Kako može biti lakše, kada je taj život izgubio smisao. Odlaziti svojem djetetu na grob i to zašto? Zbog čega? Gdje je pogriješila, gdje smo mi pogriješili, što smo učinili? Nije bila bolesna, tu na žalost bol nije manja, ni bijes na sudbinu nije manji nego kod mene, ali ovdje postoji krivac. Netko koga treba kazniti!!!!!!!!! Zar moja Stela ne zaslužuje pravdu? Zar mi ne zaslužujemo pravdu?

Anđele moj maleni, ljubavi draga, strašno patim za tobom Stelice moja.
Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Post je objavljen 14.10.2007. u 13:08 sati.