Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/photopublika

Marketing

kako ih zasutaviti?

monstrum


LINK

.. subota ko subota… tmurna, ljigavo oblačna.. kako bi reko jedan poznanik vrijeme da se zbljuješ. No međutim, lagano fušaš, slušaš radio 101 čekajući intervju tjedna da si uljepšaš vikend optimističnim najavama i rezultatima vrlih nam političara. Ovaj put je gostovao Pikula aka Picula, SDP-ova perjanica.. uglavnom intervju koji ti onak fino ukrade vrijeme sistemom kroz jednu uhu nutra, na drugo van, nit se ičeg sjećaš, nit imaš psihičke posljedice bilo kog tipa. Sve je to išlo tako do trenutka, do pitanja o Zagrebu gradu. Ko grom i vedra rebra su me presjekle činjenice koje je ona vještica od voditeljice (Zrinka) počela nabrajati kako u gradu sve najbitnije funkcije imaju ljudi koji imaju, s svojom stručnom izobrazbom, jako malo dodirnih veza s poslom koji obavljaju. Tako je na čelu „Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kultur“ dotična Doris Kažimir dipl.ing.arh. pa sada ti kuži koliko jedna arhitektica ima dodirnih točaka s poviješću i kulturnom baštinom, te koliko je ona, uz svo dužno poštovanje, stručna za funkciju koju obnaša?? Koja je njena stručnost da može 200 zgrada, DVJESTO zgrada proglasiti nebitnim i reći „…da su mnoge od njih bezvrijedne i da ne postoji opravdanost za njihovo očuvanje“???
Čisto za ilustraciju Ilica od Trga do Primorske, po parnoj strani završava s brojem (odokativna metoda) 102, dok s neprane strane s brojem (odokativna metoda) 101. Taj dio Ilice, hipotetski rečeno bi nestao pod naletom bagera, zidara, Banditića, Doris, Horvatinčića i inih dobročinitelja za grad Zagreb i njegovih stanovnika…




p.s. čisto ilustracije radi gore je primjer koji dio grada će možda otići u neke sfere povijenih činjenica kao što je na primjer Železni Martin davnih dana ustukno pred dolaskom turske česme na cvjetnom placu, kao što je Nada Dimić pala jer je oko nje mekano ….


Post je objavljen 13.10.2007. u 13:55 sati.