Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/littlemagicangel

Marketing

Otrovna strijelica

U teoriji još polažem ispite, ali odvojila sam nešto vremena da bacim otrovnu strijelicu na nešto što me u zadnje vrijeme dovodi do ludila: tračeve!!!!

Ok, kužim da je sastavni dio posla slavnih osoba taj da te non-stop prate paparazzi po gradu. I ok, kužim da ih to smeta pa svoj život pokušavaju skrivati od novina. Ali nikako ne kužim (a vjerujte mi niti to želim) onu drugu polovicu koja se doslovno gura u novine i na televiziju.

Uzmimo na primjer naš trenutni najveći trač; ili bolje rečeno to više i nije trač nego pretjerivanje. Naravno svi znate da se radi o V.P. i njezinom bivšem/još uvijek sadašnjem, dvostruko starijem mužu D.R. (pišem u inicijalima ali svi znate koga oni skrivaju).
Ono što mene izluđuje je to što se svaki njezin korak prati u stopu a V.P. se bez ustručavanja zavodljivo smije sa svake naslovnice na kioscima. Koga zanima što ona ima za reći o svojem suprugu? Koga zanima što ona ima uopće za reći?!!!!

Sjetimo se samo njezine izjave: "u ovoj zemlji očito je u redu biti kućanica, ali je neprihvatljivo da žena bude samostalna donositeljica prihoda..." ili nešto slično? Imam pitanje za nju: što je loše u tome biti kućanica?

No dobro, pustimo sad V.P. neka se bori sa svojim demonima i obrušimo se malo na one koji potpiruju svu tu vatru. TRAČ MAGAZINI.

Njihova glavna zadaća je natjerati ljude da misle da ih strašno zanima život bogatih i slavnih, da bez toga ne mogu proživjeti dan, da moraju znati svaki trenutak te osobe... a ne moraju. Ja organski ne mogu smisliti trač časopise poput Storyja, koliko god popularni bili.

Ide mi na jetra način na koji pišu totalno bespotrebne vijesti. Na temelju samo jedne slike oni izmisle takav tekst kakvog bi se posramilo i dijete u prvom razredu škole. Primjer:

Popularna Hollywoodska glumica Jennifer Garner, supruga nekad uspješnog glumca Bena Afflecka, bila je na tržnici sa svojom kćerkicom (kako god se mala zove). Tamo je kupila povrće, ali i jagode koje su joj izgledale svježije od malina, i koje je u slast pojela.

Ovo zvuči tako perfidno da mi se povraća! Koga zanimaju takvi detalji? Dobro, neke da, ali strašno... Neka se barem drže činjenica, a ne izmišljaju dječje priče.

Pustimo "one druge" da rade svoj posao ali dajmo i sebi odmora od svih njih. Ne mora cijeli svijet znati kako dobrovoljno iznosimo prljavo rublje u javnost.

Toliko za sad,

MA


Post je objavljen 12.10.2007. u 16:27 sati.