Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/islak

Marketing

moja mama

Image Hosted by ImageShack.us

Ona ima 69 godina i najljepša je žena i osoba koju sam ikada upoznala. Prije nekoliko godina dijagnosticirana joj je Alzheimer Demencija.
U svom blogu govorit ću o ovoj bolesti,o svojoj mami,našem životu. Bit će to moj način da si olakšam,iznoseći svoje misli i osjećaje.No ovoga puta neće to biti intimno,na papiru,već otvoreno za sve,u nadi da ću našim iskustvima pomoći nekome tko,kao i mi,živi s ovom bolešću.
Za početak,želim reći meni najvažniju stvar. Moja mama ima Alzheimer,ali to ni u kom slučaju ne definira nju,kao osobu.
Bolest joj diktira život,i moj isto tako. No ona je i dalje osoba koju ja poštujem i volim,ima svoje osjećaje,želje i svoje osnovne karakterne crte. Njen um je zarobljen ali njen duh živi i očitva se u bezbroj načina. Pogledom,riječju kada uspije izraziti svoju misao,dodirom kada miluje.
Kroz godine,dok ju je ova bolest robila njene životne radosti,otimala joj uspomene,krala njeno ljudsko dostojanstvo,moja je mama hrabro podnosila sve strahote.I ja tvrdim da je njen divni karakter trijumfirao nad bolešću!
Ona je borac,hrabra,nježna,lijepa,mila. Ona je moja mama. Ona koja me naučila ljubavi i davanju. Koja me naučila smijati se.


Post je objavljen 12.10.2007. u 02:27 sati.