Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Proslava prvog mjeseca - 8.10.

Proslavili smo i prvi mjesec našeg boravka u novicijatu. Na večernju molitvu nam je došao i naš lokalni biskup Pier Giorgio. Pinerolski biskup je jako dobar!!! Iznimna osoba. Tjekom pjevanja Veliča, biskup je zapalio prvu svijeću na godišnjem svijećnjaku. Potom je održao večernji govor gdje je drhtavim glasom punim žaljenja izjavio kako do ima dvije godine nije imao ni jednog bogoslova i kako je cijeloga sebe orjentirao prema nama - salezijanskim novacima. i također je rekao da u svojoj kapeli ima slike svih generacija otkako je biskup i da obećaje jednu dnevno Zdravo Mariju za nas. Potom nam je udijelio riječi ohrabrenja i njegovu potporu. Poslije je, naravno, uslijedila, večera... nije bilo ništa glamurozno niti za Red Carpet... pristojna večera.. Video kako smo pjevali Veliča s paljenjem prve svijeće pogledajte:





Himna i simbol su u izradi, a pošto smo sami tj, i Maestro i Socio su izvan kuće, jučer je bio tulum jer je jednom od nas (Micheleu) bio rođendan. Išli smo i na mjesečni izlet, tal. rusticacio. Slike, video i izvješća slijede. Jučer je Branko bio u Casa Beltrami gdje se nalaze stariji salezijanci - svećenici i pomoćnici. Naime, jedan dio našeg apostolata je tjedni posjet starije braće kako bi bili malo s njima.

Svi smo manje više dobro, neki bolesni, previše je posla da bi sve stigli objaviti na Internetu. Sve vas pozdravljamo!!!

P.S. Pozdrav Maji i Papa Bandu u Solinu! wave



Post je objavljen 12.10.2007. u 21:14 sati.