Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akstu

Marketing

Nešto se napokon radi...

Prema najnovijim informacijama do kojih smo došli, čini se da se napokon počelo više raditi na rješavanju problema prehrane studenata na Sveučilištu u Zadru. Tako saznajemo kako će Sveučilište vrlo brzo preuzeti od Grada na korištenje zgradu DHM-a, gdje bi u najkraćem roku trebao proraditi veliki studentski restoran koji bi bar djelomično riješio problem prehrane zadarskih studenata (pravo rješenje je izgradnja velike menze u novom kampusu). Trebala bi se modernizirati kuhinja koja je stara dvadeset godina. Svoje prostorije će dobiti i Studentski klub, ali i Sveučilište, koje već koristi neke prostorije za potrebe izvođenja nastave Odjela za povijest.
Sveučilište je također osnovalo Poslovni centar Sveučilišta u Zadru, tj. tvrtku koja će preuzeti radnike i infrastrukturu tvrtke DHM. Kako navode mediji, registracija tvrtke obavit će se za nekoliko dana, a potom slijedi potpisivanje ugovora o korištenju s Gradom Zadrom i preuzimanje prostora i svih trenutačnih djelatnika (eZadar).
Nova tvrtka će se baviti najviše rješavanjem problema prehrane studenata modernizacijom infrastrukture, uz subvencioniranje resornog Ministarstva. Odgovorni obećavaju kako će obroci biti kvalitetniji i da se cijena obroka od 16,70kn neće povećavati. Što se tiče neujednačene cijene pojedinih artikala između UNIZD-a i drugih sveučilišta u Hrvatskoj, o tome se još ništa ne govori.
Trenutno u DHM-u pojedine prostorije koriste: HRT studio Zadar, Zadarski plesni ansambl, Radio-klub i brojne udruge. One će postupno morati iseliti iz zgrade DHM-a, kada im se nađu zamjenske prostorije, pa će Sveučilište u Zadru s vremenom preuzeti cijelu zgradu.
Stav udruge AKSTU je slijedeći: drago nam je da se nešto napokon radi na rješavanju jednog od najvećih studentskih problema ovog sveučilišta, tj. problema prehrane. Žao nam je što su bili potrebni studentski prosvjedi i druge akcije AKSTU-a da bi se odgovorni napokon pokrenuli. Odluke spomenute u ovom tekstu su zasad dosta načelne, i AKSTU je vrlo zainteresiran da dobije odgovore od nadležnih, na kakav će se način provoditi modernizacija menze, i dali će cijena hrane zaista ostati na sadašnjoj razini, ako nam je poznato da će za modernizaciju biti potrebna značajna sredstva. Isto tako još ne znamo kako će funkcionirati Studentski klub i do kojeg roka će Sveučilište preuzeti prostorije koje su više nego potrebne za izvođenje nastave Odjela za povijest koji je trenutno podijeljen na dva mjesta (glavna zgrada i DHM) i radi u skučenim uvjetima. Ovo je dobar korak u rješavanju bitnog problema naših studenata i nadamo se da će njegovo rješavanje biti izvedeno na transparentan način, tj. uz sudjelovanje svih zainteresiranih strana.

Post je objavljen 11.10.2007. u 12:57 sati.