Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Red Danice hrvatske za Dr. Reubena Eldara



Veceras je na svecanom prijemu odrzanom u rezidenciji u Hercliji Pituah, veleposlanik Mr. Ivan Del Vechio, a za osobite zasluge na podrucju znanosti urucio gospodinu Dr. Reubenu Eldaru Red Danice hrvatske s likom Rudjera Boskovica.



Nakon Veleposlanikovog obrazlozenja odluke o odlikovanju, Dr. Reuben Eldar, strucnjak za QoCI (unapredjenje kvalitete zdravstvene zastite) je skromno dao osvrt na svoj rad koji je donio i donosi dobrobit i Izraelu i Hrvatskoj.



Dr. Eldar govorio je i o svome bijegu iz Hrvatske 1941. godine, te prvom povratku nakon pedeset i jednu godinu. Svjetska zdravstvena organizacija poslala ga je 1992. godine na celu izaslanstva da pomogne obnoviti ustroj zdravstvenog sistema Hrvatske. Od tada njegovi boravci u Hrvatskoj bili su ucestali, a njegove ideje nasle su plodno tlo. Rekao je da za svoj rad nije trazio nikakvu naknadu, a nije ocekivao ni nagradu. Sada je ponosan sto na grudi moze staviti hrvatsko odlikovanje.



Pocasni konzul Hrvatske u Izraelu gospodin Aaron Frenkel je nadahnuto zahvalio laureatu na njegovom doprinosu Hrvatskoj, isticuci kako covjek koji nesebicno daje jos vise dobija za uzvrat.



Svoje veselje Dr. Eldar je podijelio s brojnim uzvanicima, dok su uz njega stalno bili clanovi najuze obitelji!





Post je objavljen 11.10.2007. u 22:49 sati.