Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pilotgirl

Marketing

JAS 39 Gripen

e bok bok!

evo, pišem post, premda ne znam baš niti ovaj o čemu ću pisati. najprije ću se ispričati svima koje su slike na kraju zadnjeg posta uvrijedile ( ;) ). hm.... ajd idem započet s nekim novostima...

jučer smo ja i zi odlučile iz naše ljubavi prema knjigama (obožavamo čitati, ali to ste već mogli shvatiti) pokušati s još jednim forumom. tematika foruma su, kako sam već rekla knjige, a posjetiti ga možete ako kliknete ovdje ili u linku u lijevom boxu. nadamo se da će nam ovaj forum biti uspješan jer zaista je malo hrvatskih foruma koji se bave knjigama :) . još moramo neke sitnice srediti, i forum je posve spreman!

danas mi je dan bio jednostavno super! u školi je također bilo veoma dobro. na satu glazbenog sam morala odgovarati (jer sam prošli put skoro dobila keca jer nisam ništ znala) ali sam znala da će me pitati pa sam jučer učila za to. na tjelesnom smo igrali odbojku, i bilo je prilično dobro! iz matematike smo učili potencije, a to je full lagano. samo morate broj pomnožiti s njim samim n puta. kemija je bila ok, ništ posebnog. a na povijesti smo ja i frend dobili 5 iz referata :). tak da mi je današnji školski dan bio također super!

kad sam došla kući, klasično sam išla na net i sl. a kako je sestra rekla da će danas ili sutra ona i z. ići kupovati HDD (hard disk drive) htjela sam si sačuvati neke podatke koje još nisam spržila. zato sam počela sve to pržiti. nakon što sam završila sjetila sam se svog prvog cd-a. otkako imam ovaj komp nisam ga mogla pokrenuti jer mi je svaki put zamrzo komp (tom je vjerojatno kriva moja stara pržilica zbog koje nemam ni svih podataka s tog cd-a). i uzela ja taj cd i zamolila Boga da mi ga samo ovaj jedan put očita da si prekopiram podatke i uspjela sam!!! i sve što je ostalo podataka sam prekopirala na komp i izbacila cd. našla sam mnogo starih slika, animacija i ostalog što me jako razveselilo jer više sigurno ne bih mogla sve to naći ponovno. a jako sam se razveselila i što sam uspjela naći na tom cd-u jednu aplikaciju zvanu snijeg. koju kada pokrenete pada vam snijeg na zaslonu. to mi je baš super, a i mojim prijateljima ;)

a kad sam sad došla na net čula sam i da je mojim prijateljima dan bio super pa me i to razveselilo! i tako...nadam se da nisam nešto zaboravila...

e sad da vam predstavim jedan zrakoplov kad već to nisam u prošlom postu:

JAS 39 Gripen

The Saab JAS 39 "Gripen" (Griffin or "Gryphon") is a fighter aircraft manufactured by the Swedish aerospace company Saab. The aircraft is in service with the Swedish Air Force, the Czech Republic Air Force and the Hungarian Air Force, and has been ordered by the South African Air Force. In April 2007, Norway signed an agreement on a joint development programme of the aircraft.

Gripen International acts as a prime contracting organisation and is responsible for marketing, selling and supporting the Gripen fighter around the world.

General characteristics
Crew: 1–2
Length: 14.1 m (46 ft 3 in)
Wingspan: 8.4 m (27 ft 7 in)
Height: 4.5 m (14 ft 9 in)
Wing area: 25.54 m (274.9 ft)
Empty weight: 6,620 kg (14,600 lb)
Loaded weight: 8,720 kg (19,200 lb)
Max takeoff weight: 14,000 kg (31,000 lb)
Powerplant: 1× Volvo Aero RM12 (GE F404) afterburning turbofan, 54 kN dry, 80 kN with afterburner (12,000 lbf / 18,100 lbf)
Wheel track: 2.4 m (7 ft 10 in)
Performance
Maximum speed: Mach 2
Range: Combat radius 800 km, (500 mi), (430 NM). ()
Service ceiling: 15,000 m (50,000 ft)
Rate of climb: m/s (ft/min)
Wing loading: 341 kg/m˛ (70,3 lb/ft˛)
Thrust/weight: 0.94

Type Multirole fighter
Manufacturer Saab
Maiden flight 9 December 1988
Introduction 9 June 1996
Status Active service
Primary users Swedish Air Force
South African Air Force
Hungarian Air Force
Czech Air Force
Number built 184 delivered as of September 2006
232 ordered
Unit cost US$ 25 million (1998)
US$ 45 to 50 million (2006

Image Hosting by Picoodle.com

Image Hosting by Picoodle.com

Image Hosting by Picoodle.com

evo vam jedan PREZAKON video! poslušajte uz uključene zvučnike jer glazba doprinosi doživljaju.



see ya!

ps. u komentarima možete ostaviti prijedloge o čemu želite čitati na mom blogu

Post je objavljen 09.10.2007. u 21:49 sati.