Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/galjufova

Marketing

05.10.2007 10:10 jutarnji.hr Zapalili svijeće na posljednjem prosvjedu

Piše: V. Panić
Foto: Ronald Goršić/CROPIX“Priča” o Galjufovoj ulici dobila je svoj epilog - danas će u sklopu otvaranja Kvaternikova trga biti otvorena za promet, a slijepa ulica, protiv čijeg su probijanja na Vlašku stanari prosvjedovali mjesec i pol dana, postat će dvosmjerna prometnica. Kao i ostatak pristupnih prometnica na Kvaternikovu trgu, danas će je oko 11.30 otvoriti gradonačelnik Milan Bandić.

Dvadesetak stanara koji su ustrajali u borbi protiv odluke Grada o njenom probijanju i jučer su, možda i posljednji put, mirno prosvjedovali, a jučerašnji dan, koji su nazvali “Dan kada je umrla demokracija”, obilježili su paljenjem dvadeset svijeća na novom križanju s Vlaškom. Istodobno, djelatnici Zagrebačkih cesta postavljali su prometnu signalizaciju na novom kolniku, a na križanju Galjufove i Petrove započeli su radovi na instalaciji semafora.

Stanare su ponovno podržali Zelena lista i Hrvatska narodna stranka, a i jučer su prozvali gradsku vlast i gradonačelnika Milana Bandića.

- Nitko ne stoji iza građana i njihovih želja. Do izbora su ostala 52 dana, a riječ je kasnoj predizbornoj kampanji - rekla je Lidija Gredičak iz Zelene liste.

Oštrije je reagirao Slavko Sontag, predsjednik udruge “Bolji život”, a očekuje povratak demokracije u Zagreb tek kada Milan Bandić prestane biti prvi čovjek grada.

- Imamo dozvolu i priča o Galjufovoj je završena. Otvara se za promet, a postavit ćemo semafor kod Vlaške - rekao je Stipan Matoš iz gradskog Ureda za promet.

Zdravko Čokić, pak tvrdi kako se protiv probijanja ulice buni tek nekolicina stanara, a da veći dio njih zagovara njen proboj, unatoč opetovanim prosvjedima.

- Na otvaranju će se otvoriti šampanjac, a stanari će ispeći kolače. Protiv proboja je tek manji dio ljudi, a ostali su svjesni da je riječ o pozitivnom rješenju - rekao je Čokić.

Post je objavljen 05.10.2007. u 10:10 sati.