Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/karakterclub

Marketing

Moje tijelo nije koš za smeće ! Iliti upoznavanje…

rolleyes

Dragi moji,

Kao što je Ledena već najavila od ovog tjedna družiti ćemo se četvrtkom. Kada smo dogovarale ovu prvu temu složile smo se da je najbolje početi sa osobnom pričom o gubitku kilograma (ipak je to bit Karakter kluba). Da se malo bolje upoznamo…

Image Hosted by ImageShack.us



Priča o tome kako sam dobila suvišne kilograme poprilično je jednostavna, ali je zato ona o gubitku puno kompliciranija. Počelo je nakon intimne traume, nekontroliranim prejedanjem kojeg nisam bila ni svjesna. Umjesto u vinu tugu sam utapala u čokoladi (poznato, zar ne?) i u godinu dana nakupila 13 kg. U toj fazi meni je bilo svejedno… vagu nisam imala pa se nisam ni vagala, ali slučajni susreti sa obitelji i prijateljima bili su poprilično neugodni.
„ Pa na što ti ličiš?“ i „Kaj se tebi dogodilo?“ bili su uobičajeni komentari.
Kada sam se na kraju tog radnog ljeta pokušala uvući u stare hlače i košulje br.38 ostala sam i sama zatečena… stare hlače nisam mogla uopće spojiti u struku kako bih ih zakopčala ( razmak je bio barem 10cm rolleyes )

I što sad? Prvi put u životu bila sam službeno debela. A osjećala sam se i neugledno i ružno. Nakon nekoliko mjeseci apatije i pokušaja da se saberem i krenem na dijetu donijela sam odluku, a zapečatio ju je poziv u obližnju teretanu:
-„Što je najbolje za topljenje 10-tak kg masnih naslaga?“-
-„ Mi vam imamo workout treninge. Aerobni trening, radi cijelo tijelo pa se i mršavi!“.
I Omekšivač je upisana na trening. Tri puta tjedno od 20:00-21:00. Odlazak na aerobik tretirala sam kao i odlazak na posao. Automatizmom, bez kalkulacija i traženja izgovora, kao što svako jutro idem raditi, tako sam pon, sri i pet u 19:30 spremala stvari i pravac teretana. Bez razmišljanja. Nikako drugačije ne bih se natjerarala na redovite odlaske. …. Kada tražim izgovor onda ga i lako nađem.

Image Hosted by ImageShack.us


Dakle počela sam vježbati redovito ( to je ok), umirati od muskulfibera ( i to je ok jer znači da mišići rade), ali i dalje sam se pretrpavala čokoladom i sličnim smećem što nas vodi do problema br.2.
Zašto se ubijam u teretani da bi potrošila 300 cal kada nakon toga pojedem čokoladu od 500 cal.??? ( u ovom trenutku sam sama sebi izrekla malo teže uvrede).
Svi su pričali o UN dijeti pa je i Omekšivač krenuo na UN dijetu. I bila na dijeti punih 20 dana, a onda sam se poželjela ubiti u namirnicama kojih sam se odrekla tih 20 dana. No mjesec dana vježbanja i malo dijete skinuli su 4 kg ( malo, ali čovjeka veseli sretan ). Odustajanje više nije imalo smisla.
U prehranu sam sama uvela pravila kojih sam se mogla pridržavati: izbacila sam ulje, krumpir, tijesto ( osim integralne riže), kruh, crveno meso, namaze. Čokoladu sam zamijenila crnom čokoladom jer ona ubija želju za slatkim.

Sljedeći korak je bio plivanje. Počela sam odlaziti na bazen ut i čet . istim onim automatizmom kao i za aerobic, dizala sam se ujutro, oblačila badić i pravac bazen. I to natašte. Ujutro su rezerve glikogena u mišičima male pa se vježbanjem odmah počinju trošiti masne zalihe (ovo je moja mantra sretan). Dani su prolazili… (pon, sri, pet aerobic, ut i čet plivanje), kilogrami se topili, a mišići oblikovali. Polako, ali sigurno!
Sjećam se da sam skakala po stanu kada sam opet uspjela zakopčati one stare hlače sa početka priče, a trenericu sam htjela izljubiti ( D. hvala ti kiss ).

Sada kada čitam sve ovo čini mi se jako jednostavno, ali kao što svi članovi K.k. znaju nije bilo ni približno jednostavno. Boriš se sam sa sobom, sa željom za hranom, s odlukom da nešto pojedeš ili ne pojedeš, sa krizama, odustajanjima i prežderavanjima, ali ako ustraješ trud se itekako nagrađuje.
Na more sam otišla 15.07. sa 61 kg, bez grama celulita ( anticelulitne kreme i plivanje thank you !), malo guzom, oblikovanim mišićima i samopouzdanjem bez granica.
Ironija cijele situacije, ali i najvažnija stvar koju sam naučila je slijedeća: prije debljanja imala sam 61kg., i nikada nisam bila zadovoljna onim što vidim u zrcalu. A kada je vaga pokazala 74 kg., silno sam željela opet izgledati onako dobro kao sa 61 kg.??!

Image Hosted by ImageShack.us


Zdravo tijelo je dar kojeg treba naučiti održavati i voljeti, a ne koš za smeće u kojeg ubacujemo junk food.

Ljubim vas

Omekšivač


Post je objavljen 03.10.2007. u 22:45 sati.