Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojpassigmund

Marketing

Na moru na moru na moru

Stižete pred apartman...ma super, krasna mala kućica dvjestotinjak metara od mora, smještena u masliniku, mir, tišina, u susjedstvu još samo nekoliko kuća ali neprimjetnih. Baš ste zadovoljni, a i pas je...konačno pušten s povodnika kreće u istraživanje. Njuška, obilazi pa diže glavu i traži vas pogledom, ne zna gdje bi krenuo...sav je u čudu jer vi sve njegove stvari nosite u kuću koju još nije upoznao. Odjednom spazi vlasnicu apartmana koja dolazi sa malim crnim psićem...juuuurrriiiišššš...kao da nikada nije vidio čovjeka i psa. Veseli se mali pas, ljubi sve redom i kao da pokušava razumjeti što mu govori mali crni pas...eeee, a lipo ti je odi, lipo ćemo se igrati i izležavati u masliniku, odi da ti pokažem malo okolinu...i odjure oni tako skupa. Malo nevoljko puštate psa u nepoznato, ali vlasnica vam fino kaže da nema straha, nema tu niti auta niti ljudi koji ne vole pse niti neodgojenih pasa...možete slobodno pustiti psa da juri okolo do mile volje.thumbup
Iznijeli ste svu prtljagu i pas vas je pronašao taman u trenutku dok u mirni kutak smještate njegove posudice...mahnito oblizuje posudicu za vodu i nakon što mu je napunite počinje piti žedan kao Sahara. Utažilo je pseto žeđ i nakon što je detaljno onjuškalo i ispitalo svoje novo obitavalište legne na svoj jastuk smješten na prozračnom i od topline i sunca zaštićenom mjestu i zaspe. Baš dobro...imat ćete malo mira za raspakiravanje.
Sve ste postavili na svoje mjesto i zadovoljni ste prostorom, a pogotovo ovom prekrasnom terasom u masliniku na kojoj sjedite i pijuckate hladnu limunadu dok vaš mali psić spava kao top. Neka spava, naporan i stresan mu je bio put i ova promjena okoline pa treba malo mira i odmora. Nakon što je umorni mali pas odspavao nekoliko sati, budi se i izlazi do vas na terasu...di si mali ludi pas, jesi se naspavao...ma je se naspavao, ali ipak će još malo prileći tu na sigurnom pod vašim nogama. Puštate psa da još malo odmori i onda krećete u istraživanje šire okolice, zapravo idete pogledati kakva je situacija na plaži.
Plaža je kamena i pusta...super odlično...malena je to i simpatična uvalica u koju dolaze nautičari i u kojoj ovih malo stanovnika u blizini vežu svoje kaiće...sasvim dobro. A što misli pas...kako ste se uvjerili da na plaži nema nikoga kome bi vaš pas mogao smetati puštate ga s povodnika i pas jurne na stijene. Iznenađeni ste kako pas vješto poput divokoze juri i skače po svim tim stijenama...ludi pas...jurivši tako po stijenama pas u jednom trenutku kao ukopan stane i počne gledati u more...ajmeeeee, kolika bara, puno veća od one na mojoj livadi...hopa hopa hopa i u par koraka pas je kraj mora. Njuška pa lizne pa šljapne capom, a sve pažljivo i pomalo nesigurno...poput kakvog istraživača koji je ušao u neistraženu piramidu. Strah je malo popustio i na vaše bodrenje pas uskače u more...jiiiihhhaaaaa...prvo kupanje...skače pas od veselja, luduje...u more iz mora na vas na stijene u more...totalno mu je tu ludilo...ali mrak već polako pada i treba nazad do apartmana.
Pas umoran od ludovanja po plaži jedva je došetao do apartmana...vrijeme je za hranjenje i postavljate psiću dehidrat u posudicu. Pas ne želi jesti...ne treba paničariti...upozorila vas je teta veterinarka da je moguće da zbog puta, zbrke i uzbuđenja prilikom puta pas možda neće htjeti jesti neko vrijeme...zato ne forsirate, hrana je neko vrijeme bila ponuđena i pas nije niti trepnuo kada ste maknuli hranu...jest će sutra kada se malo prilagodi i ustali u dnevnim ritmovima...pas opet spava kao top sretan.
I vi ste umorni...ispijate čašu crnog vina i polazite na spavanje...sutra za vas i psića slijede nova uzbuđenja.


Post je objavljen 02.10.2007. u 08:21 sati.